Kaip padaryti, kad maža svetainė atrodytų erdvesnė?

Daugelis mano, kad maža svetainė negali būti ideali. Tačiau yra begalė sėkmingų dizaino projektų, kurių originaliomis bei įspūdingomis idėjomis galite pasinaudoti ir taip vizualiai padidinti bet kokio mažo kambario (ypatingai svetainės) erdvę.

Spalvų schema mažai svetainei

Spalva yra pagrindinis bet kurio dizainerio „ginklas“. Tačiau kaip ir su bet kuriuo ginklu, su spalva reikia būti itin atsargiems. Tai yra ypatingai svarbu apipavidalinant mažas erdves. Todėl geriausia, jei mažame poilsio kambaryje dominuos šviesūs ir švelnūs vienspalviai atspalviai, kurie neigiamai neveiks psichikos ir nemažins erdvės.

Jei norite gyvesnio kambario, ekspertai pataria rinktis šaltus ir šiltus žalios arba šviesiai mėlynos paletės atspalvius. Atspalvio „temperatūrą“ galite rinktis priklausomai nuo kambario šviesumo. Pavyzdžiui, mėlynos ir baltos dekoracijos gali suteikti šviesos mažam ir prastai apšviestam kambariui, o pakankamas šviesos kiekis leidžia dekoruoti mažą svetainę žalios spalvos atspalviais.

Mažos svetainės apdaila ir interjero detalės

Pirmiausia, turėtumėte apsispręsti dėl stiliaus, kuriuo dekoruosite mažą svetainę. Tai gali būti romantiškas ir lengvas Provanso stilius, kupinas metalo žvilgėjimo high-tech stilius, elegantiškas ir vienspalvis minimalizmas. Kiekvienas šių stilių turi savo stilistinius niuansus ir gudrybes, kurie leis jums padidinti kambario erdvę.

- Provanso stilius

Pavyzdžiui, Provanso švelnumą lengvai galima išreikšti baltomis medinėmis grindimis ir mediniais baldais su šviesiai mėlynais apmušalais. Šviesios ir lengvos peršviečiamų medžiagų užuolaidos su gamtovaizdžiais taip pat puikiai tiks. Beje, daugelis dizainerių mieliau renkasi ne paveikslus, o tapetus. Tai yra labai veiksminga, nes dideli tolimos perspektyvos atvaizdai (panorama už lango arba tolstanti gatvė) gali sukurti pribloškiantį ir erdvų interjerą.

- Minimalistinis stilius

Minimalistinis stilius yra grindžiamas pilkos–baltos–juodos spalvų schema. Geriausia rinktis visiškai baltą arba šviesiai pilką pagrindą, nes maža tamsių spalvų svetainė atrodys labai tamsi ir ankšta. Šviesų pagrindą galite papildyti tamsiai pilkais baldais ir juodu dekoru. Beje, stiklinės interjero detalės atrodys ypatingai: lentynos, stalai, pertvėrimai. Taip kambarys atrodys erdvesnis.

-High-tech stilius

Jei renkatės high-tech stilių, jame svarbiausia ergonomika, o tai reiškia, kad turite rinktis kuo mažiau baldų, tačiau jie turi atlikti kuo daugiau funkcijų – tai puikiai tiks mažai erdvei. Ir, žinoma, interjere turi būti metalinių objektų su glotniais, atspindinčiais paviršiais ir veidrodžių, kurių net ir mažiausią svetainę užpildys šviesa.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis