Kaip nesunkiai ir pigiai atnaujinti svetainę?

Svetainė – vieta, kurioje laiką leidžiame su šeima ir svečiais. Svetainės remontas nebūtinai reiškia dideles išlaidas ir grandiozines pertvarkas. Egzistuoja begalė būdų, kaip mažais, bet esmingais pakeitimais suteikti savo svetainei naują veidą.

1 patarimas: nudažykite kambarį ar jo dalį

Kambario perdažymas – pigus ir nesunkus būdas atšviežinti svetainę. Perdažius kambarį, jis akimirksniu tampa kitoks, įgauna naują nuotaiką. Nusipirkti dažų ir pasidarbuoti teptuku gali ir pradedantysis dekoratorius. Ką galima nuveikti su dažais? Paryškinti sienas, atnaujinti iš blusų turgaus įsigytus baldus arba senas grindis, išryškinti architektūrines kambario ypatybes... Sąrašą pratęskite patys.

Be to, nebūtina perdažyti didelių plotų, kad pasiektumėte trokštamą įspūdį. Galite išryškinti tik tam tikras vietas, kurias norite akcentuoti. Pasistenkite sugrupuoti spalvas ir kūrybiškai panaudoti skirtingus atspalvius. Pavyzdžiui, švelnia alyvine spalva nudažykite sieną už sofos. Tuomet parinkite panašaus tono atspalvius sienai apie langus ir kambario nišoms.

Shutterstock nuotr.

Jeigu mokėtės dailės mokykloje, puikiai žinote, kad kontrasto kūrimas – išties efektyvi meninė priemonė. Įsivaizduokime, kad turite baltą kambarį, kuris jums jau gerokai įkyrėjo. Išeitis labai paprasta – ryškiomis spalvomis išdažykite durų rėmus, o pačioms durims rinkitės kokią nors papildančią spalvą. Mėlynas rėmas puikiai atrodys su oranžinėmis durimis, violetinis – su geltonomis. Tai ypač patiks vaikams!

Shutterstock nuotr.

Naujumo suteikiantį efektą išgausite nudažę tiek durų, tiek langų rėmus. Rėmams rinkitės tamsesnį atspalvį nei sienoms. Taip vienu šūviu nušausite du zuikius – kambarys atrodys gerokai erdvesnis.
Jeigu ant kambario sienų kabo lentynos, kodėl gi nepaeksperimentavus su jomis? Pabandykite nudažyti jas ryškia spalva. Jei esate ekspresyvus žmogus, vargu ar jus išgąsdins idėja nudažyti kiekvieną lentyną skirtinga spalva, išgaunant žaismingą vaivorykštės efektą. Tačiau jei esate ramesnis pilietis, rinkitės skirtingus tos pačios spalvos atspalvius, kad sukurtumėte subtilų ir harmoningą įvaizdį. Darbą užbaikite, sudėliodami knygas ar aksesuarus pagal spalvas.

Shutterstock nuotr.

Nepamirškite, kad spalvos naudojamos ne tik siekiant reikšmingai pertvarkyti kambarį, bet ir kaip geros savijautos katalizatorius. Ryškūs atspalviai suteiks jums daug energijos, ypač jei rinksitės šiltas, pavyzdžiui, geltoną ir oranžinę, spalvas. Jei remontas išsunkė jūsų jėgas, susikurkite raminantį spalvų pasaulį iš šviesiai žalios ir violetinės spalvos. Atminkite: kuo intensyvesnis atspalvis, tuo didesnį jaukumą jis kuria.

Shutterstock nuotr.

2 patarimas: atnaujinkite kambarį

Negalvokite, kad vienintelis būdas atnaujinti savo svetainę – išmesti senus ir nusipirkti naujus baldus. Kartais pakanka baldus perstatyti pagal dizaino tinklalapyje nusižiūrėtą ar paties sugalvotą schemą – štai, kambarys beveik kaip naujas. Juk tai nieko nekainuoja (gal tik šiek tiek laiko ir prakaito), o baldus galite stumdyti tol, kol vaizdas bus be priekaištų. Pavyzdžiui, perstumkite stalą prie lango arba nusukite sofą nuo televizoriaus ir atsukite į židinį ar virtuvės erdvę.

Shutterstock nuotr.

Baldus galite atnaujinti pasitelkę į pagalbą darbščiųjų rankų būrelį. Sofą ir krėslus, kėdes aptraukite nauja medžiaga. Nesunkiai galite pakeisti užuolaidas, patiesti naują kilimą ar įrengti daugiau apšvietimo taškų. Patikėkite, svetainė išsyk taps jaukesnė. Taip pat galite atgaivinti senus daiktus. Grubaus kaimiško stiliaus stalo kojas patrumpinkite ir paverskite jį išskirtiniu kavos staliuku. Senovinį lagaminą panaudokite stalo žaidimams laikyti arba padėkite pagalvėlę ir paverskite vieta prisėsti. Nupūskite dulkes nuo sandėliuke besivoliojančios pintinės ir sudėkite į ją žurnalus ar reikalingus popierius.

Shutterstock nuotr.

Jeigu turite nusižiūrėję kokį nors patinkantį daiktą ar medžiagą, pataupykite ir įsigykite. Santūriame, paprastame interjere jis dar labiau išryškės. Vienas ar keli vertingi daiktai gali suteikti interjerui išties daug žavesio. Gal tai bus prabangūs tapetai, kuriais išklijuosite pagrindinę sieną, gal kokybiškas odinis krėslas, priderintas prie medinio staliuko, o gal šilkinės pagalvėlės.

Shutterstock nuotr.

3 patarimas: paverskite kambarį jaukia asmenine erdve

Jokia erdvė neatrodys išbaigta be kruopščiai parinktų stilingų aksesuarų. Tai gali būti pagalvėlės, spalvingi keramikos dirbiniai, paveikslai. Svetainė gali atspindėti jūsų ar jūsų šeimos pomėgius, polinkius, skonį, priminti jums apie keliones ar brangius žmones. Pasikabinkite ant sienų senelių vestuvinę nuotrauką, įrėmintą genealoginį giminės medį, žemėlapį ar nuotraukų koliažą, atspindintį aplankytas pasaulio vietas.

Shutterstock nuotr.

Kad paverstumėte svetaine jaukia ir miela erdve, visai nebūtina keliauti į baldų saloną ar aksesuarų krautuvėlę. Pirmiausia apsidairykite aplink. Galbūt ką nors kolekcionuojate ir visai be reikalo slepiate nugrūdę į giliausią spintos kampą? Net jei tai batų kolekcija, tinkamai išdėstyta ji gali tapti patraukliu vizualiniu akcentu. Vieną kambario sieną net galite paversti galerijos erdve su įrėmintais vaikų piešiniais, abstrakčiomis ar impresionistinėmis kompozicijomis, kurias galite sukurti patys. Būkite originalūs!

Shutterstock nuotr.

Beje, visai nesvarbu, ar jūsų kolekcija sudaryta iš retų antikvarinių daiktų ar iš nebrangių mažmožių, – svarbu ją tinkamai pateikti. Geriausią efektą sukursite sugrupavę daiktus pagal spalvą, formą, dydį ar specifinę temą.

Dėmesio! Atsisiųsk naująją nemokamą „Sadolin Visualizer“ programėlę, nuskanuok norimą patalpą, išsirinki spalvą ir iš karto pamatyki, kaip ji atrodys po atnaujinimo. Savo idėjomis dalinkis su draugais, šeima ir kurkite savo svajonių namus kartu! Atsisiųsti programėlę galite paspaudę ČIA

Užsakymo nr.: PT_72516756

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis