Jauki svetainė: ką padėti ant kavos staliuko?

Kavos staliukas - baldas, kurį rasime bene kiekvienoje svetainėje. Jis turi ne tik atlikti savo funkciją, bet ir dailiai atrodyti. Jūsų tikslas - papuošti stalą aksesuarais, kurie suteiks žavesio ir derės prie kambario stiliaus, bet neapkrauti daiktais, kurie sukurs netvarkos įspūdį ir užstos vaizdą.

Štai patarimai ir idėjos, kokios kompozicijos geriausiai išryškins stalo formą, funkciją ir stilių.

Puošdami kavos staliuką (kaip ir bet kokį kitą paviršių ar erdvę), stenkitės sukurti stilių, tekstūrų ir proporcijų harmoniją.

Kompozicija

Tai elementas, kuris paprastai žmonėms sukelia daugiausiai problemų. Ne tiek svarbu, kokius individualius daiktus pasirinksite, bet koks bus bendras vaizdas. Daiktus turi vienyti spalvos, stilius arba tema.

Harmonija ir dydis

Labai svarbu, kad kompozicija atrodytų harmoningai. Nesirinkite nei per didelių daiktų, kurie užgoš paviršių, nei per mažu, kurie atrodys neproporcingai. Taip pat labai svarbu vengti aukštų objektų. Geriausia, jei daiktai bus skirtingų aukščių, bet ne per aukšti, kad neužstotų vaizdo sėdintiems prie stalo.

Idėjos, ką dėti ant kavos staliuko

* Paprastai ant stalo dedamos knygos, gėlės ir kiti gražus daiktai. Taip galite daryti ir jūs - klasika visada pasiteisina.

* Puiki idėja - plati neaukšta vaza su gėlėmis. Ją statykite stalo centre, o šalia jos padėkite į krūvelę sudėtas tris ar penkias knygas (grupuodami panašius objektus, naudokite nelyginį skaičių - bus maloniau akiai), ir kokį nors nedidelį gražu daiktą, pavyzdžiui, skulptūrėlę ar dėžutę.

* Knygos gali atstoti ir pjedestalą. Jei norite staliuką papuošti daiktu, kuris jums labai patinka, bet yra per smulkus, padėkite jį ant knygų krūvelės. Knygos pridės aukščio, o daiktas, ypač jei jis skulptūriškų formų, sukurs kontrastą lygioms knygų nugarėlėms.

* Žaviai atrodo skirtingų daiktų deriniai. Paieškokite įdomių formų, dydžių, spalvų bei tekstūrų objektų ir pabandykite atrasti gražu derinį. Aptakių formų daiktus derinkite su griežtų formų daiktais, blizgančius - su matiniais, grublėto paviršiaus - su lygiais, kietus - su minkštais. Tik nepamirškite, kad šie daiktai turi būti kažkuo tarpusavyje susiję.

* Įtraukite bent vieną labai įdomų ar neįprastą daiktą. Tai gali būti jūsų mylimiausia statulėlė, dekoratyvi dėžutė ar netgi stiklinis dubuo su kriauklėmis, kankorėžiais ar riešutais (visada puikiai atrodo sezoną atspindinčios detalės).

* Smulkius daiktus galite sudėti ant padėkliuko. Jis sukurs tvarkos įspūdį ir prikaustys žvilgsnį.

* Geriausia naudoti vienos spalvos, bet skirtingų atspalvių ar tekstūrų daiktus.

* Venkite daiktų, kurie gražiai atrodo tik iš vienos pusės (pavyzdžiui, rėmelių su nuotraukomis).

* Nuotolinio valdymo pultelius galite laikyti dekoratyvioje dėžutėje. Namiškiai visada žinos, kur juos rasti, o graži dėžutė džiugins akį.

* Atkreipkite dėmesį į kambario stilių. Ant kavos staliuko sudėti daiktai turi paryškinti dekorą, o ne iš jo išsiskirti.

Kokias dekoracijas bepasirinktumėte, stenkitės neapkrauti stalo, nes jis turi išlikti funkcionalus. Čia turi būti pakankamai vietos patiekti kavą ar, jei esate įpratę, užsikelti kojas žiūrint televizorių. Kitaip tariant, staliukas turi ne tik puikiai atrodyti, bet ir būti funkcionalus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis