Dizainerės idėjos, kaip sukurti svajonių svetainę

Gražus svetainės kambarys – svajonė, kuri labai lengvai gali virsti realybe. Tai pagrindinė vieta kiekvieno namuose, kur praleidžiame didžiąją dalį laiko su šeima ir draugais.

Dizainerė Elena Rinkutė dalinasi patarimais, kaip kiekvieno lietuvio būste esanti svetainė gali būti atnaujinta ir tapti svajonių kambariu.

Dizainerė įsitikinusi, kad mūsų namuose vis dar gausu sovietmečio palikimo, kuris jau ne tik nemadingas, bet ir nefunkcionalus. „Norint sukurti svajonių svetainę, reiktų vengti dažnai daromų klaidų. Senosios mados vis dar dominuoja mūsų būstuose, tai yra masyvūs baldai, didelės erdvės. Keičiantis laikmečiui, keičiasi ir baldų dizainas bei panaudojimo galimybės“, – kalbėjo dizainerė.

E. Rinkutės teigimu, viena pagrindinių klaidų, kurią vis dar įprasta matyti būtent svetainės kambaryje – veidrodis.  „Prieš svečią negali būti jo atvaizdo. Siūlyčiau vengti veidrodžių svetainėje. Čia jūs bendraujate su savo draugais, artimaisiais. Veidrodis turi būti vonioje, prieškambaryje, kur žmogus yra vienas“, – kalbėjo dizainerė.

Ekspertė pataria atkreipti dėmesį į baldų išdėstymą kambaryje. Siūloma vengti baldų statymo prie sienų, anot specialistės – jas vertėtų puošti paveikslais ar nuotraukomis, o pačius baldus geriau atitraukti. Dizainerė pastebi, kad tai yra praktiška, kadangi galima daug lengviau valyti dulkes ir kitus nešvarumus.

E. Rinkutė įsitikinusi, kad lankytojas namuose turi matyti tai, kuo jūs didžiuojatės: „Prieš svečius turi būti nuotraukos, paveikslai, įvairūs papuošimai ir suvenyrai iš kelionių“.
Kaip vieną iš pagrindinių klaidų dizainerė išskiria spalvų parinkimą ir netinkamą darbų eiliškumą. Pagrindinė taisyklė, kuria turi vadovautis kiekvienas atnaujinantis svetainę – sienų spalvos turi būti derinamos prie baldų.

„Dažnai pirma nudažomos sienos, o tik paskui perkami baldai. Siūlyčiau daryti atvirkščiai – pirmiau išsirinkite patinkančius baldus, o tik tada prie jų derinkite sienų spalvą, kadangi dažų ir atspalvių sienoms yra įvairių, tačiau apie baldus to pasakyti tikrai negalima“, – savo mintimis dalinosi dizainerė.

Dizainerė pabrėžia, kad svetainės grindys turi būti truputį tamsesnės už sienas, o šiuo metu populiariausios – šviesios spalvos.

Kitas labai svarbus kambario akcentas – apšvietimas. Dizainerė teigia, kad kiekvienoje svetainėje turi būti bent 3 skirtingi šviesos šaltiniai, pritaikyti įvairiems poreikiams.
„Anksčiau buvo populiaru turėti vieną šviesos šaltinį, rekomenduoju į tai pažiūrėti kiek kitaip – šviestuvai turi būti skirtingose kambario vietose. Paprastas kambario apšvietimas neturėtų būti naudojamas skaitant, todėl prieš renkantis tinkamą apšvietimą – būtina pasitarti su specialistais, kurie patars, koks apšvietimas geriausiai tiktų kiekvieno namuose“, – patarė E. Rinkutė.

Svetainės įrengimas – kūryba. Dizainerė mano, kad visi kambariai gali būti gražūs, tam tereikia tinkamai išnaudoti erdves. Specialistė pastebi, kad Lietuvoje jau ateina mada žaisti su aukščiais.

„Skandinavijos šalyse labai įprasta išnaudoti kiekvieną laisvą metrą, lietuviai to irgi turėtų pasimokyti, manau, kad laikui bėgant ir mes protingai naudosime savo būsto plotą. Kaip vienas iš geriausių pavyzdžių, kuris tiktų svetainėms – lentynos knygoms ar gėlėms gali būti ir 2 metrų aukštyje, nebūtina, kad lentyna būtų pastatoma“, – savo mintimis dalinosi „Baldų rojus“ dizainerė.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis