Butas-studija: mažos erdvės planavimas (foto)

Jei erdvės turite nedaug, bene geriausias sprendimas – studijos tipo interjeras.

Nuo buto išplanavimo, langų dydžio ir padėties, lubų aukščio priklausys, kokius namus susikursite.

Jeigu auginate vaikų, galbūt šis variantas nelabai tiks, tačiau jei įsikūrusi viena ar su mylimuoju, labai drąsiai galite pertvarkyti namų erdvę, kad ši atrodytų erdvi, neužgriozdinta, vientisa.

Studija - išskirtinis buto dizainas, kai svetainė, virtuvė ir miegamasis kambarys - vienoje erdvėje. Kiti dar įsigudrina įsirengti ir darbo kampą.

Ko prireiks?

1. Racionalių sprendimų ir vizualių gudrybių, apgalvojant menkiausią smulkmeną, pavyzdžiui, kaip ir tai, kur prieškambaryje prisėdate apsiauti batų ar dedate raktus, kai atsirakinate duris.

2. Turite numatyti erdvės paskirtį: dirbate namuose ar grįžtate į juos tik permiegoti, rengiate vakarėlius draugams ar labiau mėgstate būti viena. Tai nulems, kiek jums būtinas geras poilsis (kokybiška lovas ir čiužinys), dar vienas išskleidžiamas čiužinys (draugams po vakarėlių) ar tikrai reikalinga orkaitė, jei beveik negaminate. Žodžiu, turite būstą taikyti sau, o ne visuomenei.

Spalva.
Geriausia rinktis šviesią sienų spalvą - tai būstas atrodys erdvesnis, šviesesnis. Be to, šviesioje erdvėje išryškėja atskiri baldai, dekoro elementai - pagalvėlės, vazos, židinys.

Šviesa. Taškinis, funkcionalus apšvietimas padės suskirstyti erdvę zonomis. Tai vienas svarbiausių darbų, pradedant projektuoti namus. Užuolaidų geriausia atsisakyti, nes jos sutrauks erdvę. Tinkamiausios - šviesios romanetės (jei labai reikia).

Baldai.
Jie turi būti funkcionalūs: sofa-lova, ar Merfio lova, paslepiama spintoje, staliukas ant ratukų (su stalčiais), sulankstomos kėdės, stalas, prie kurio būtų ir dirbama, ir valgoma. Žodžiu, reikės vadovautis tik racionaliais sprendimais.

Švara. Erdvė turi būti maksimaliai švari, tai yra, nesimėtyti po akimis daiktai ir visokie vazonėliai, pagalvėlės, žurnalai. Visokios taburetės, komodos ar spintos rekomenduojamos tik tuo atveju, jei tikrai neišsiverčiate ir turite daugiau nei 40-50 kvadratinių metrų plotą.

Pertvaros. Jos priklauso nuo bendros stilistikos: gali būti medinė ar medžiaginė širma, aksomo užuolaida, knygų lentyna ar stiklo pertvara. Kartais pagelbėja sienos bokštas, kuriame galima įmontuoti televizorių. Tačiau pagalvokite, ar tikrai pertvaros būtinos; galbūt įmanoma išsiversti be jų.

Virtuvė. Jos dizainas turi itin harmoningai įsilieti į bendrą erdvę, beveik būti nematoma, nutolti nuo tradicinės virtuvės standarto.

Vonios kambarys. Geriausia, jei jame ir tualetas, ir vonia. Švaros kambariui erdvės negailėkite. Jau geriau mažesnis virtuvės kampas, nei ankšta vonia. Pagalvokite ir apie tai, kur įkomponuosite skalbyklę - vonios kambaryje ar prieškambario spintoje (jei yra tokia galimybė).

Detalės. Sienas praplės tapetai smulkiu raštu, horizontaliomis linijomis. Puikus pagalbininkas - veidrodis - jis mažoje erdvėje labai pravers. Bene geriausias sprendimas - tamsios grindys ir šviesios sienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis