Moderni klasika 83 kv. m. name pušyne Vilniuje

Minimalistinė erdvė su subtiliais klasikinio stiliaus elementais – taip šio būsto idėją pristato dizainerė Elžbieta Skunčikienė.

Užsakovai – medikų šeima – pageidavo šviesaus būsto su klasikinio stiliaus elementais. Kita vertus, šeimininkai norėjo išgrynintos ir neperkrautos erdvės – o tai gerokai nutolę nuo klasikinio interjero, tačiau artima moderniajai klasikai. Vis dėlto, dizainerei teko nelengva užduotis suderinti du kraštutinumus ir kartu išgauti jaukumą. Tam buvo panaudoti tapetų ornamentai, šiltos spalvos ir pavienės detalės: šviestuvai, pagalvėlės ir užtiesalai, plytų motyvas.

Name vyraujanti šviesi pilkai žalsva sienų spalva padėjo sukurti sterilią ir ramią atmosferą, tačiau jaukumo dėlei grindims parinkta kontrastinga dūminta ąžuolo spalva. Švelnumo į interjerą įneša melsvos ir raudonojo vyno spalvos tapetai, prie kurių priderinti baldų audiniai ir užuolaidos.

Prieš 10 metų pastatytame name daug ką reikėjo perplanuoti, išgriauti kai kurias sienas, išvesti naują instaliaciją, nes senasis projektas visai neatitiko šiuolaikinio namo vizijos. Per svetainės centrą išvestas komunikacinis kaminas padėjo truputį atriboti pirmojo aukšto zonas. Prie jo prijungta spinta knygoms ir gėrimams, funkcionali iš abiejų pusių. Tokiu būdu svetainės, virtuvės ir valgomojo zonos atsidūrė savotiškuose „užutėkiuose“, bet liko pakankamai atviros.

Antrajame namo aukšte daugiau romantiškumo, vyrauja pastelinės spalvos, puošnesni elementai. Tai ypač ryšku mergaitės kambaryje, kuriam ypatingo jaukumo suteikia kilimas ir lova su baldakimu. Romantiškai solidžiame tėvų miegamajame svarbus ir praktiškumas. Dizainerė kaip itin vykusį sprendimą išskiria miegamojo spintą: „Namo erdvės taip suplanuotos, kad vietos erdviai drabužinei nebuvo, tad įrengėme spintą miegamajame, kuri gražiai apgaubė duris į vonios kambarį. Abiejuose vonios kambariuose taip pat pavyko suderinti jaukumą ir funkcionalumą.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis