Kelių kartų sodyba po senu ąžuolu Lazdijų rajone

Sodybą Lazdijų rajone, prie Kapčiamiesčio, jos dabartiniai šeimininkai įsigijo prieš du dešimtmečius. Šalia senoviškos trobos dabar stovi dar du naujai pastatyti mediniai nameliai šeimininkų vaikų šeimoms. Čia, sodyboje po senu ąžuolu, trijų kartų šeima susirenka vasaroti.

Kas padeda sukurti jaukius namus? Gražūs baldai, interjeras pagal naujausias tendencijas ar prašmatnūs akcentai namus praturtina, tačiau šilumą į namus atneša ten gyvenantys žmonės. Sodyba po didžiuliu ąžuolu įrengta taip, kad būtų patogu ir malonu susirinkti gausiai šeimai. Jos šeimininkai suderino senovės aurą ir šiuolaikinius patogumus.

Sodybos ašis – šimtametis ąžuolas, po kuriuo mėgstama fotografuotis, o šalia – rąstinė troba baltomis langinėmis. Joje likusi ir naudojama senovinė krosnis, kurioje ne tik galima maistą gaminti, bet ir namą apšiltinti. Taip pat išlikusi senovinė skrynia, kurioje dabar laikoma patalynė ir daugiau antikvarinių, autentiškų baldų. Troboje, kaip ir senovėje, daug daiktų: ir praktiškų buities rakandų, ir puošybos elementų. Aplink rąstinį namą pasodintos nelepios ir daug priežiūros nereikalaujančios gėlės.

Buvusiame tvarte įrengtas šeimininko sandėliukas. Čia palei lubas pilna prikabintų užsukamų indelių, kuriuose surūšiuoti guli vinys, medvaržčiai ir kitos smulkmenos, o ant sienų aibė įrankių. 

Per porą dešimtmečių užaugo šeimininkų vaikai ir sukūrė savas šeimas, todėl teko sodybą išplėsti – pastatyti dar du nameliai. Vienas jų rąstinis, o kitas karkasinis – abiejų stogai dengti medžio plokštelėmis. Pastatytas atskiras namelis ir svečiams – jis ryškiai raudonos spalvos.

Taip pat sodyboje po jos įsigijimo buvo pastatyta pirtis, kubilas ir lauko virtuvė su nedidele terasa. Lauko virtuvėje yra šaldytuvas ir indaplovė. Dažnai svečių aplankomoje sodyboje nuspręsta pastatyti dar vieną terasą, kuri labiau primena atvirą namą: turi stogą ir pakabinamus langus. Čia šeimininkai ir svečiai buriasi lietui lyjant ar kai prie stalo reikia susodinti didesnę kompaniją.

Sodyboje yra visi reikalingi patogumai: šiltas dušas, skalbimo mašina, tualetas. Vanduo taip pat geriamas ne iš senojo šulinio. Jau daugelį metų vanduo naudojamas iš vandens gręžinio.

Dideliame sodybos sklype yra ir graži ežero pakrantė. Tiesa, iki jos reikia pavažiuoti keletą kilometrų. Ežero pakrantėje poilsiaujančių sodybos svečių ir šeimininkų laukia valtis ir pavėsinė. Į vandenį galima šokti tiesiai nuo medinio tiltelio. Laikas tokioje vietoje tiesiog pranyksta.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis