Atnaujinta sodyba tapo moderniu vasarnamiu

Jei nesinori vasaroti senovinėje rąstų troboje, galima imti pavyzdį iš Kanados architektų. Jie apgriuvusį kaimonamą pavertė modernia vila, kurioje poilsiui nemaišo daiktų gausa, o namo eksterjeras susilieja su gamta.

Kaimo vietovėje 2010 metais pirktas dviaukštis namas buvo gana apleistas ir tradicinės architektūros bei apdailos. Naujieji savininkai sutiko su architektų pasiūlymu – namą atnaujinti iš esmės. Rekonstrukcijos metu buvo išgriautas visas namo vidus, paliktos tik konstrukciją laikančios sienos. Nuo išorinių sienų nuimtos baltos apdailos lentelės, o nuo stogo – pasenusi danga.


Moderni kaimo sodyba
Moderni kaimo sodyba
Vida Press


Pastačius vieno aukšto priestatą dideliais langais 100 kvadratų namas buvo praplėstas penktadaliu. Namas buvo apšiltintas, naujai išvedžioti elektros laidai ir pakeista sena santechnika. Senosios namo dalies sienas ir stogą nuspręsta padengti vienodais juodos skardos lakštais, o priestato sienas – dekoratyvinėmis akmens plytomis.


Moderni kaimo sodyba
Moderni kaimo sodyba
Vida Press


Interjeras išsiskiria minimalistiniu stiliumi. Buvusios kambarių sienos išgriautos ir suformuotos naujos erdvės. Antras aukštas įrengtas lofto principu. Pirmame aukšte virtuvę nuo valgomojo, svetainės skiria laiptai. Po jais sumontuotos patogios spintelės. Dar viena erdvi sieninė spinta įrengta antrame aukšte – miegamajame. Taip pat daiktams susidėti skirtas sandėliukas pirmame aukšte. Interjere vyrauja balta ir juoda spalvos su šviesios medienos ir karvių kailio akcentais.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis