Kaip nuorinti radiatorių?

Radiatorių nuorinimas yra procesas, kuomet yra išleidžiamas įstrigęs radiatoriuose oras. Įstrigęs oras arba dujos neleidžia vandeniui pilnai įšildyti radiatoriaus. Radiatorių nuorinimas yra pakankamai paprastas darbas, kurį galite atlikti ir jūs pats, o paskui galėsite džiaugtis akivaizdžiais rezultatais, kai pamatysite kaip tai efektyviai paveikia šildymą namuose.

Nors radiatorių nuorinimas nėra sunkus darbas, vis tiek reikia laikytis saugumo. Proceso eiga:


1. Įjunkite šildymą ir įkaitinkite radiatorių.


Gali būti, kad jums prireiks pakelti temperatūrą per termostatą ir atskirai per radiatorių temperatūros reguliatorius, kad radiatoriai tikrai gerai įkaistų.


2. Kaip sužinoti, kuriems radiatoriams reikia nuorinimo?


Įkaitinę radiatorius, patikrinkite kiekvieną – apžiūrėkite ar kiekvieno radiatoriaus visos vietos šyla. Būkite atsargus ir nenusideginkite pirštų! Vėsesnius taškus greičiausiai rasite radiatoriaus viršuje. Dažniausiai oro ar dujų patenka į aukščiausią namų radiatorių. Taip pat oras ar dujos užstringa ritėse, kurios eina per karšto vandens cilindrą arba kitą aukščiausią šildymo sistemos vietą.


3. Prieš nuorinant radiatorius, įsitikinkite, kad šildymas yra išjungtas.


Nuorinimui gali reikėti specialaus radiatoriaus rakto, bet paprastai dabartinius radiatorius galima atsukti paprastu atsuktuvu. Viename radiatoriaus šone pamatysite vožtuvą. Įkiškite radiatoriaus raktą arba įstatykite atsuktuvą į griovelį. Raktą arba atsuktuvą laikykite su šluoste, kad galėtumėte sulaikyti vandens lašus. Sukite raktą arba atsuktuvą prieš laikrodžio rodyklę. Jūs išgirsite garsą, jei dujos ar oras bus išeidinės. Kai dujų ar oro jau nebeliks, pradės eiti vanduo, tuomet turite greitai užsukti vožtuvą.


4. Patikrinkite slėgį.


Katilo matuoklyje pažiūrėkite slėgį. Jei slėgis per mažas, padidinkite. Vėliau galbūt jūs norėsite padaryti šilumos testą – pabandykite vėl įjungti šildymą ir pamatysite, koks šilumos skirtumas yra prieš ir po nuorinimo.

Užsakymo nr.: PT_63468968

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis