5 klaidos, kurias darome serviruodami Kalėdų stalą

Siekdami paversti savo šventę tobula ir priversti svečius pasijusti lyg tikroje pasakoje, kartais nejučiomis persistengiame. Išskyrėme penkias dažniausiai daromas klaidas, kurias galima išspręsti taip, kad dekoratyviniai sprendimai netrukdytų mėgautis maistu ir buvimu drauge. Šiuo klausimu patarė Julija Zakrevskaja iš „Simetria“ salono, kuris yra įsikūręs interjero ir baldų prekybos centre „Domus galerija“, o nuotraukuose iškart išvysite, kaip ištaisyti aptariamas klaidas.

1. Kvapiosios žvakės

Jos tinka miegamajame, vonioje ar svetainėje, tačiau ten, kur ketinama užkandžiauti, šių žvakių reikėtų vengti. Priežastis akivaizdi – žvakių skleidžiami kvapai susimaišys su maisto aromatu. Kvapai skirti apetitui sužadinti, todėl nereikia kliudyti šiam procesui pašaliniais dalykais.

„VOKĖ-III“, („Domus galerija“)
„VOKĖ-III“, („Domus galerija“)
DELFI / Domantas Pipas

Žinoma, ramiai plazdanti žvakių liepsnelė padeda sukurti reikiamą atmosferą, todėl rinkitės bekvapes žvakes arba galite pasitelkti ir tiesiog cinamono lazdeles. To taip gali pakakti.

Shutterstock nuotr.

2. „Bokštų“ statymas

Aukštos žvakidės ir įspūdingos gėlių kompozicijos yra žavu, bet už stalo susodintai žmonių grupei kur kas svarbiau gebėti užmegzti akių kontaktą. Geriau papuoškite jomis indaują arba spintelę, o valgomajam stalui rinkitės elegantiškas plokščias vazas su kalėdinėmis dekoracijomis arba neaukštas puokšteles.

„MedisLine“, („Domus galerija“)
„MedisLine“, („Domus galerija“)
DELFI / Domantas Pipas

Rodikliu gali būti vyno butelis arba litrinis ąsotėlis – puošmenos turėtų būti tame pačiame lygyje ar žemiau.

Shutterstock nuotr.

3. Perkrautas stalas

Įsitikinkite, kad ant stalo sudėjus indus su pagrindiniais valgiais, liks pakankamai vietos stiklinėms, taurėms, druskos ir pipirų bertuvėms, vaisių ir duonos pintinėlėms ir t. t. Įspūdingai nukrautas stalas gal ir tinka natiurmortams, tačiau sėdėti prie jo svečiams nebus itin malonu – greičiau priešingai, jie jausis suvaržyti.

Kartell, „SIMETRIA“, („Domus galerija“)
Kartell, „SIMETRIA“, („Domus galerija“)
Gamintojo nuotr.

Taigi, jei norite, kad susirinkusieji atsipalaiduotų, naudokite mažesnes lėkštes ir nepersistenkite su dekoracijomis.

Shutterstock nuotr.

4. Žalia ir raudona

Šios spalvos asocijuojasi su Kalėdomis, tačiau esama ir daugybės kitų variantų, kaip sukurti šventinę nuotaiką. Be to, šios spalvos daugeliui jau pabodusios, norisi ko nors šviežio ir įkvepiančio.
Atraskite šiemet madingus vario, aukso, tamsiai mėlynus atspalvius.

„Privee Home“, („Domus galerija“)
„Privee Home“, („Domus galerija“)
DELFI / Domantas Pipas

Rausvi ir tamsiai raudoni tonai atrodys subtiliau nei ryškiai raudoni, ypač, jei derinsite juos su kreminiais atspalviais. Stalą serviruokite atsižvelgdami į visos erdvės ir bendrą namų dekorą.

Shutterstock nuotr.

5. Nereikalinga pompastika
Kartais norėdami nustebinti artimuosius ir svečius išradingu dekoru, pamirštame, kad gražiausiai atrodo tai, kas paprasta, saikinga ir natūraliai jauku.

„Scanline“, („Domus galerija“)
„Scanline“, („Domus galerija“)
DELFI / Domantas Pipas

Jeigu jaučiate, kad viršų ima stresas, pasistenkite pažvelgti į viską paprasčiau.

Shutterstock nuotr.

Ne dekoracijų ir žėručių gausa, o keli jaukūs ir sentimentus keliantys elementai padės sukurti įsimenančią šventinę nuotaiką.

Idėjos, kaip papuošti šventinį stalą:

Užsakymo nr.: PT_72998374

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis