Šviesus, jaukus ir elegantiškas 220 kv.m namo interjeras Kaune

Interjero dizainerės Kristinos Grybaitės kurtas interjeras „Nidos kopa“ yra Sargėnuose, Kaune, tačiau alsuoja atostogų nuotaika ir tarsi nukelia prie jūros. Tai šviesus bei modernus skandinaviško stiliaus interjeras 220 kv.m dviejų aukštų name.

„Pasirinkome skandinavišką stilių, nes jis buvo priimtiniausias užsakovams – jaunai šeimai. Jam būdingos griežtos ir aiškios formos, natūralumas. Išskirtiniai stiliaus bruožai – paprastos ir harmoningos proporcijos, santūrumas. Baldai, pagaminti iš kokybiškos medienos, todėl itin patvarūs. Dažnai naudojama šaltų atspalvių mediena (pušis ar beržas, padengti laku) dera su šviesiomis sienomis ir baldų apmušalais“, – apie skandinaviško stiliaus pasirinkimą ir jo derinimą pasakoja Kristina Grybaitė.

Virtuvė komponuota taip, kad joje būtų patogu, todėl parinkti baldai funkcionalūs bei ilgaamžiai, spalvos derintos prie viso namo interjero. „O blizgus stalviršio paviršius suteikia virtuvei dinamikos. Jis dekoruotas mechaniškai braižytos lentos piešiniu, todėl sukuria išbaigtos erdvės įspūdį, o taip pat, yra praktiškas. Juo baigiamas pusryčių stalelis prie kurio pakabinti funkcionalūs juodos spalvos šviestuvai, suteikiantis kontrastą šviesioms spalvoms. Daugiausiai diskusijų su užsakovais kilo dėl to, kaip sušvelninti bei apipavidalinti langus. Pasirinkome tinkamiausią sprendimą – užuolaidų audinio aplikacijas, pritvirtintas virš langų. Šiuo sprendimu nenutolome nuo gamtos temos, būdingos Nidai“, – apie sprendimus virtuvėje pasakoja interjero dizainerė.

V.Nakučio nuotr.

„Svetainėje turėjome problematišką sieną, kurią buvo būtina dengti gipskartoniu – taip natūraliai atsirado niša, prie kurios derinome dekoruotą akmens apdailą. O prie šviesių grindų bei sienų norėjosi kontrasto – tamsių baldų, minkšto kilimo. Kaip akcentą rinkomės jūroje išplautos medienos spalvą, o jūroje nugludinta mediena būna labai įvairi: nugludinta, skylėta, todėl kavos stalelyje buvo parinktas kiauras ornamentas. Tai svetainei suteikia įdomumo, dinamikos“, – teigia K. Grybaitė.

V.Nakučio nuotr.

V.Nakučio nuotr.

V.Nakučio nuotr.

V.Nakučio nuotr.

Valgomajame pietų stalas lengvai frezuotas, tai suteikia dinamiškumo. O virš jo pakabintas ištaigingas šviestuvas pavadinimu „Gulbė“. Pasak interjero autorės, interjere jaukumo ir šilumos suteikia švelnių atspalvių užuolaidos, kurios tarsi švelnus vakarinis jūros brizas nukelia į pajūrį.

V.Nakučio nuotr.

Miegamasis padalytas į dvi erdves, jis sujungtas su drabužine. Dėl šios priežasties kambarys atrodo erdvesnis, o daiktai pasiskirstę dvejose erdvėse. „Kambaryje juodo šokolado spalvos akcentai suteikia romantikos, paslapties bei intymumo.Todėl pasirinkome šią spalvą kaip akcentinę, ją pagyvino alyvinio atspalvio užuolaidos, lovatiesė“, – teigia interjero dizainerė.

V.Nakučio nuotr.

Anot dizainerės, erdvus namo prieškambaris jungiasi su laiptine, svetaine ir valgomuoju. Ši erdvė labai įdomi tuo, kad grindys yra ne vienoje plokštumoje, tai yra išskirtinis šio interjero bruožas. Šį nestandartinį holo erdvės aukštį priderino prie stogo konstrukcijos padiktuotos lubų formos ir išgavo charakteringą laiptinės aukštį, o tai sukuria įspūdingą efektą tik įėjus į namą. Taip pat šioje erdvėje priderinti tamsios spalvos šviestuvai. Tokiu sprendimu išsaugota ir nesumažinta erdvė. O tokiose aukštose erdvėse įgauni antrąjį kvėpavimą, tarsi vaikščiojant Nidos kopomis.

V.Nakučio nuotr.

„Vonios kambarius derinome prie viso namo interjero, stengėmės nenukrypti nuo gamtos temos, tačiau sunku buvo suderinti visiems patinkančias plyteles“, – apie iškilusį sunkumą pasakoja K. Grybaitė.

V.Nakučio nuotr.

V.Nakučio nuotr.

„Viso namo interjere dominuoja Nidos smėlio atspalviai. Spalvinę gamą papildo šiltas balinto ąžuolo parketlenčių atspalvis. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad interjere naudojamos tik gelsva bei ruda spalvos, tačiau geriau įsižiūrėjus atrasime pilkos, juodos,alyvinės, rožinės, pieno ir dar kitų spalvų. Kietųjų baldų gamyboje spalviniam sprendimui buvo pasirinkta jūros išplautos ir ėsdintos druskos medienos spalva: virtuvinis ir pietų stalai, komoda, kavos staliukas. O pasirinktos šviesios grindys pačios diktavo laiptų bei durų spalvos pasirinkimą“, – dalinasi dizainerė.

„Kuriant interjerus mano tikslas – panaudoti klientų mėgstamas spalvas ir atspalvius taip, kad pagrindinė spalva skleistų energiją arba, priešingai – ramybę. Man svarbiausia yra įsigilinti ir perprasti užsakovų viziją. Džiaugiuosi, kai matau ne tik įprasmintas mano pasiūlytas idėjas, bet ir žmonių akis, spinduliuojančias laime ar nuostaba. Įsiklausymas, nematomų detalių suvedimas į darnią visumą – tai mano darbas, kuris teikia laimės, o visa kita pasiekiama darbu. Iš pradžių klientui pateikiami eskizai, viskas sprendžiama kryptingai, toliau braižomas baldų išdėstymas ir kiti reikalingi planai – tai pradinė ir pati sunkiausia stadija interjero kūrime. O po to viskas vyksta savaime, tačiau būtina nuolat bendrauti su užsakovais, juk pasitikėjimas ir norų išsakymas yra būtini, norint pasiekti maksimalų rezultatą. Apskritai, šis darbas yra specifinis, turi būti visą laiką garantuotas, kad užsakovas, apdailininkai, baldininkai teisingai suprato brėžinius, vizualizacijas. O kartais ir geros idėjos ne taip lengvai gimsta“, – apie savo darbo peripetijas kalba dizainerė.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis