Spalį žurnale „Mano namai“ – teatro atmosfera

Viršelio interjero herojė nusprendė savo būste sukurti kino filmo atmosferą. Tai paskatino žurnalo kūrybinę grupę pasižiūrėti į namus režisieriaus akimis ir spalio mėnesio numeryje surengti nedidelį spektaklį.

Viršelio interjere – sceninis įvaizdis

Namai kaip teatro dekoracijos – taip savo gyvenamąją erdvę kuria žurnalo viršelio interjero herojė šiaulietė fotografė Irma Siliūnaitė. Kontrastingas juodos ir raudonos spalvų derinys, išraiškingi raštai, puošnios detalės, teatrališkas Arlekino motyvas, įsimintinų kino filmų ir spektaklių užuominos interjerą paverčia nuotaikinga mizanscena.

Siužetas modernizmo stiliumi

Įkvėpta charakteringos jaukaus Vilniaus Žvėryno rajono architektūros studijos, „Jurta“ architektų komanda erdviame naujos statybos bute pritaikė XX amžiaus vidurio Skandinavijos meistrų idėjas ir modernizmo stiliumi dekoruotoje erdvėje kūrė funkcionalią, ir komfortišką, taisyklingų linijų bei formų, organiškų tekstūrų, natūralių medžiagų, spalvų modernistinę siužetinę liniją.

Svarbiausias vaidmuo

Kiekviename spektaklyje ar kino filme yra pagrindiniai ir antraplaniai vaidmenys – tie patys principai būdingi ir interjero dizainui. Čia svarbiausias vaidmuo tenka akcentui, kuris pirmiausia prikausto žvilgsnį. O kaip jį patraukti, galvojame mes, savo interjero režisieriai.

Namų užkulisiai: atvira drabužinė

Apie 70 procentų drabužių taip ir lieka nepaliesti spintose, nes jų paprasčiausiai nematome. Giliuose stalčiuose ar tamsiose spintos lentynose juos surasti ar pasiekti tiesiog nepatogu. Tačiau tereikia paprastutės atviros kabyklos, ir reikalai gali pasitaisyti.


Rudeninės puokštės stambiu planu

Įvairiaspalviai lapai, šermukšnių uogos, riešutai ir rudeninės gėlės – tai tik dalis medžiagų, iš kurių galite kurti spalvingą scenografiją ir paskleisti namuose ypatingą nuotaiką.

Sodo primadona hortenzija

Vilniaus priemiesčio sklype sukurta aplinka įspūdingiausiai atrodo antroje vasaros pusėje – kai sužydi šluotelinės hortenzijos, kai jų šakos linksta nuo elegantiškų, puošnių, subtiliais rausvais atspalviais kerinčių žiedų.

Spalio numeryje rasite dar daugiau. Šįkart valgomasis virto pagrindine namų scena, nes čia kasdien kuriami scenarijai ir vyksta mažos šeimyninės dramos, stilingi trikojai studijos tipo šviestuvai – pagrindinius interjero personažus išryškinančiais scenos prožektoriais, šiuolaikiškas vieno kambario butas – nuotaikingu, kupinu kontrastų žaidimu „diena-naktis“, o virtuvė – „Grybų karo“ repeticijos vieta. Jei kam smalsu, užsuksime ir į užkulisius: apsilankysime grimo kambaryje ir net paslaptingoje suflerio būdelėje. Beje, nuo šiol „Sufleris“ žurnale kas mėnesį atsakys į jus dominančius klausimus apie interjerą, stilių, dizainą ar namų pirkinius – tik rašykite ir klauskite. Taigi uždanga kyla – kviečiame į žurnalo „Mano namai“ spalio mėnesio spektaklį.

Prenumeruokite žurnalą „Mano namai“, ir kas mėnesį sulauksite vis naujų originalių interjero idėjų ir vertingų namų bei aplinkos įrengimo patarimų anksčiau nei kiti skaitytojai! Be to, pigiau nei perkant prekybos vietose. Prenumeruoti galite ČIA.

Nuotraukos – iš žurnalo „Mano namai“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis