Šiaurės-rytų Lietuvoje statomas modernus XXI amžiaus dvaras

Dvaro statinių ansamblį sudaro šeimininkų namasdvaras, svečių namai, koplytėlė, poilsio pastas su pirtimi ir spa, ūkinis pastatas su garažu, saulės laikrodis ir inovatyvios inžinerinės sistemos, esančios visame dvaro sklype. Dvaro pastatai išsidėstę vieno hektaro teritorijoje su ežero pakrante. Dvaras bus naudojamas kaip šeimos laisvalaikio praleidimo vieta.

XXI amžiuje statyti naują dvarą verslininką įkvėpė kadaise buvusi didinga autentiška Lietuvos dvarų architektūra. Šiuolaikiškas ir stebintis naujausias pasaulio tendencijas užsakovas yra tikras, jog išties unikalų ir vertingą objektą Lietuvoje galima sukurti sujungus šimtmečius formuotus mūsų krašto dvarų architektūros sprendinius ir inovatyvius naujausius technikos laimėjimus.

Gethouse.lt nuotr.

Šis dvaras turėtų tapti pirmu Lietuvoje aktyviu pastatytų kompleksu. Aktyvūs pastatai – tai energiją tausojantys ir netgi turintys teigiamą energijos balansą namai, kurie pagamina daugiau energijos, negu suvartoja. Šilumos ir elektros energijai gaminti bus naudojama saulės, žemės ir vėjo energija.

Gethouse.lt nuotr.

Naujas dvaras – tai itin neįprastas objektas šių dienų architektūros aplinkoje. Bandydami realizuoti užsakovo poreikius, architektai Marijus Surdokas ir Andrej Pleškov iš GetHouse.Lt atliko išsamią Aukštaitijos dvarų raidos analizę. Kiekvienas naujojo dvaro pastatų formos centimetras yra detaliai apgalvotas ir pagrįstas autentiškomis proporcijomis. 

Gethouse.lt nuotr.

Ypatingai daug dėmesio architektai skyrė teritorijos planiniam sprendimui, kuris sukurtas atsižvelgiant į pailgą sklypo formą, istorines dvaro pastatų išdėstymo tradicijas ir aplinkoje esančias natūraliai susiformavusias vizualines ašis.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis