PRIEŠ ir PO: pokyčiai standartiniame būste

Ne kartą ir ne du sakiau, kad namuose svarbiausia jausmas. Ar gera būti namuose? Ar patinka Tavo namai? Ar nori juos puoselėti? Man namuose labai gera. Susidomėjau interjerais, erdvių planavimu ir sprendimais namams tada, kai man pačiai tų dalykų labai reikėjo. Čia yra mūsų namų svetainė. Kokia ji buvo ir kokia yra. Jei įsižiūrėsi į nuotrauką prieš, pamatysi ant sienų dažų pavyzdžius, jau tada, prieš septynerius metus, planavau, žiūrėjau kaip geriau ir kas tiktų labiausiai. Tiesa, nei vienos iš bandytų spalvų šiam kambariui nepanaudojome.

Prieš ir Po
Prieš ir Po
TenKurNamai.lt nuotr

Keisdama ir tobulindama namus mokausi, augu ir tobulėju. Ne, aš nesu interjero dizainerė, nebaigiau specialių mokslų. Tai, kaip aš keičiu mūsų (dabar jau ne tik mūsų) namus, randu išeitis net kebliausiose vietose ir didžiausiuose namų užkabariuose yra padiktuota mano pajautimo. Aš žinau, kad taip bus gerai, praktiška ir patogu. Ne, aš nedarau visko iš lempos. Aš daug ir pastoviai mokausi. Kiekviena nauja knyga, žurnalas ar paskaita prisideda prie mano žinių ir patirties bagažo. O kai žinau daugiau ir darau geriau.

O čia gali pamatyti kokį puikų televizorių mes turėjom :)

Prieš ir Po
Prieš ir Po
TenKurNamai.lt nuotr

Ką aš darau pirmą kartą apsilankiusi svečiuose? Čiupinėju sienas, stebiu, kaip išdėstytos patalpos. Galvoju, ką daryčiau kitaip. Klausinėju iš kur žmonės gavo vieną ar kitą daiktą. Nors sako, kad tai senas, nereikšmingas daiktas, mano širdis džiaugiasi, nes tas daiktas – kaip čia buvęs. Aš labai mėgstu namus, kuriuose jų šeimininkams gera būti.

Praėjusį rudenį buvau svečiuose pas kaimynę Ievą. Ji ir jos vyras man aprodė visus namų kampelius, papasakojo, kas ir kodėl buvo padaryta. Išėjusi aš tik galvojau, kad dar nebuvau sutikusi žmonių, taip patenkintų savo namais, taip gerais juos žinančių ir su tokia meile apie juos pasakojančių. Tas jausmas tik patvirtino mano nuostatą, kad namuose turi būti gera tiems, kurie ten gyvena.

Net jei namuose yra mažau mylimų kampelių. Reikia pasistengti ir juos prisijaukinti. Mano namuose man nepatinka virtuvė. Virtuvės baldus po truputį susidėliojom iš trijų komplektų. Buvom jauni ir turėjom mažai pinigų, todėl nusipirkom reikalingiausias spinteles. Kai reikėjo pirkti likusias – tokių kaip mes turim jau nebuvo, pirkom kitokias. Todėl mūsų virtuvė yra tokia – visokia. Ir net jei labai norėčiau čia kuo greičiau padaryti remontą ir pakeisti baldus. Įsijungia mano praktiškasis protas ir aš žinau, kad kol kas gerai kaip yra.

Prieš ir Po
Prieš ir Po
TenKurNamai.lt nuotr

Man labai patinka kurti, planuoti ir keisti. Kai pasikeitimai stringa, atrodo netveriu savo kailyje, kad tik greičiau viskas vyktų. Ir nusiraminu, nes viskam savas laikas. Stringa Sofijos kambario remontas. Labai norėjau sutvarkyti jį iki rugsėjo pirmosios. Sutvarkysim vėliau. Juliaus kambaryje reikia padaryti normalų apšvietimą. Laukia seno fotelio rekonstrukcija, verandos remonto pabaiga, užuolaidų pakabinimas miegamajame, tapetų su gėlytėmis pakeitimas į vyriškesnius Juliaus kambaryje. Planai ir sumanymai niekada nesibaigia, darbo vienam (bet pačiam geriausiam ) meistrui visada bus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis