Namas, kuris gali sėdėti, stovėti ir netgi pasisukti

Įsivaizduokite Hobito namo ir pastato iš „Žvaigždžių karų“ („Star Wars“) hibridą. Šis gerokai už Prahos stovintis namas gali judėti aukštyn ir žemyn, taip pat sukiotis aplink savo ašį.

73 metų statybininkas Bohumilas Lhota iš Čekijos respublikos ilgus metus kūrė šią unikalią gyvenamąją vietą, kuri pasižymi ne tik išskirtinumu, bet ir funkcionalumu.

Ar nebūtų nuostabu, jeigu jūsų namų langai visą laiką būtų į saulės pusę? Arba, jeigu jūsų langai, jums panorėjus, galėtų pakeisti kryptį. Pavyzdžiui, jeigu jums pabodo pro juos atsiveriantis vaizdas. Žinoma, kad norėtumėte. Bohumilas Lhota sukūrė namą, kuris visa tai gali tiesiogine to žodžio prasme.

Reuters/Scanpix

Vyrui kilo idėja sukurti šį unikalų namą ir 1981 metais buvo pradėtos jo statybos. Namas buvo pastatytas gamtoje, siekiant pasinaudoti žemės temperatūra. Statybos buvo baigtos 2002 metais, namas gali pakilti, nusileisti ir pasisukti, dėl ko galima pasirinkti norimą vaizdą pro langą.

Kai kurie šį išskirtinį pastatą vadina „robo-hobito“ namu. Jis gali pakilti kaip periskopas vos paspaudus jungiklį arba rankiniu būdu būti pasuktas aplink savo centrinę ašį. Kai reikia atsivėsinti, čia tam įrengtas baseinas.

Neįprasto namo autorius pastatė jį Velke Hamrai vietovėje netoli Jabloneco prie Nisos, maždaug už šimto kilometrų į šiaurės rytus nuo Čekijos sostinės Prahos. Vyras tvirtina, kad šiam eksperimentui ryžosi dėl to, kad jam atsibodo statyti normalius namus.

Daugiau nuotraukų rasite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis