Modernaus stiliaus vila, kuri originaliai išdėstyta 3000 kv.m. plote

Ši modernistinė vila originaliai išdėstyta 3 000 kv.m. plote. Namo, sutelkto aplink didžiulę veją kiemo gale, konstrukciją sudaro keturi atskiri korpusai, kuriuos jungia pereinamosios erdvės pirmame aukšte.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Objekto, įkurdinto Ramot Hašavime, viename sparne įrengti visi bendrieji kambariai, o virš jų – šeimininkų miegamasis. Toliau šis blokas pereina į trijų miegamųjų zoną jau kitame sparne. Vienos daugiausia užsakymų Izraelyje gaunančių įmonių „Néstor Architecture“ specializacija – ypatingo dizaino butų kompleksų ir kitų kompleksinių gyvenamųjų pastatų, prabangių vilų ir butikų projektavimas.

„Kubų name“ įsikūrusi šeima puoselėjo fantaziją: pasistatyti namą, kuris būtų ne šiaip sau namas – visos jo funkcijos ir kambariai turėjo sudaryti didžiulį darinį, įmontuotą stačiakampio formos dėžėje. Néstoras Sandbankas pasiūlė labai ypatingą projektą, kuriame kiekvienas vaikų kambarys – nepriklausoma, bet su kitomis dalimis susijusi dviejų aukštų konstrukcija.

Vandens supami trijų vyresnių – 11, 15, 17 metų – vaikų kambariai, kuriuos jungia vienas koridorius, suprojektuoti statmenai pagrindiniam namui. Pirmame aukšte įrengtos erdvės asmeniniam gyvenimui, antrame – miegamieji. Kiekvienas kambarys turi savo terasą, žvelgiančią į sodą, ir didelį balkoną, atkartojantį šeimininkų miegamojo balkoną pagrindiniame sparne. Kiemas – svarbi gyvenamosios ir poilsio zonos dalis – apdairiai apstatytas modernaus dizaino baldais, įsiliejančiais į rezidencijos eksterjerą.

Viduje baltas namo sienas pabrėžia puikūs meno darbai ir „tiltas“, jungiantis tėvų miegamąjį su mažiausiosios – 6 metų – atžalos kambariu. Bendrosios erdvės sujungtos su baseino erdve – kai būna geras oras, čia verda gyvenimas. Visi vaikų kambariai išsiskiria unikaliais dekoro elementais ir dizainu – taip pabrėžiamas asmenybės individualumas.

Erdvus namo sodas nepriekaištingai sutvarkytas, pasitelkiant dideles stačiakampio formos betono plokštes, įrėminančias lauko erdvę. Namas orientuotas į įspūdingą lauko erdvę, kur vyksta didžioji socialinio gyvenimo dalis.

Teritorijos pakraštyje įmontuotas betoninis buomas, prie kurio gali pavalgyti ir išgerti daugiau kaip pustuzinis gyventojų ir svečių. Kiek tolėliau iš geometrinių formų plokščių sudėliotame plote įrengtas ir kitas variantas – formalesnė valgymo zona. Namą sudaro vienas požeminis aukštas ir du virš žemės, tad kiekvienas gyventojas gali atskirai ką nors veikti.

Kiemo zonoje, aplink baseiną, išdėliotos itin modernios kėdės su priderintais stalais, kurių spalva sutampa su namo. Veją priešais vaikų miegamuosius puošia papildomas skulptūrinis elementas – veidrodinis nerūdijančiojo plieno rutulys. Kiekviena lauko erdvės detalė savaip pratęsia stilingą ir modernų namą.

Baseinas, kaip ir dauguma šiuolaikinio kraštovaizdžio elementų, įrengtas terasos ir ją supančio sodo lygyje. Vanduo įleidžiamas per dvi nedideles 2 cm ertmes baseino galuose. Kitame gale, šalia vaikų miegamųjų, stovi moderni balta netaisyklingos formos skulptūra, naudojama kaip suoliukas.
Tolimesniajame baseino gale veja staiga ima retėti, betoninė baseino konstrukcija baigiasi, atribodama mažesnį

20 cm gylio baseiną, skirtą degintis ant gultų. Šis baseinėlis tarsi praplečia plaukioti skirtą plotą. Dieną nuo popiečio saulės ir kaimynų akių namą saugo vertikalios žaliuzės.

Nors kuriant namą buvo koncentruojamasi į kiemą, namas turi funkcionuoti kaip savarankiškas vienetas ir tomis dienomis, kai gyvenimas lauke neįmanomas. Pagrindinę namo dalį su trimis pusiau atskiromis palydovinėmis konstrukcijomis jungia erdvios zonos, skirtos judėti iš vienos namo dalies į kitą.

Be to, kad visi vaikų kambariai turi po balkoną, šeimininkų kambarys turi ir erdvią terasą, įrengtą pagrindinio sparno kampe. Iš jos matyti mažesniųjų miegamųjų balkonai ir žemiau esančios erdvės.
Po šeimininkų miegamojo balkonu įrengta formalesnė valgymo zona aštuoniems asmenims su moderniais, bet praktiškais baldais. Kampe tarp dviejų namo sparnų įspraustą elegantišką valgymo zoną dengia ištraukiama drobinė uždanga.

Nors tris vaikų kambarius pirmame aukšte jungia bendras koridorius, leidžiantis judėti tarp erdvių, miegamieji yra trys atskiros konstrukcijos, kurios, nors ir identiškos architektūros, savo interjeru atspindi kiekvieno gyventojo asmenybę. Jei panaikintume bendrą erdvę, kambariai būtų lyg kompaktiški asmeniniai bokštai, kuriuose telpa ir miegamieji, erdvės poilsiui bei daiktams laikyti.

Name įtaisytos plačios stumdomosios stiklinės durys, atveriančios namą ir sujungiančios jį su kiemu. Taip sukuriama didžiulė ir vienos plokštumos ribojama poilsio erdvė.

Svetainėje dominuoja du elementai: platus atvirų apie 1,8 m aukščio lentynų arsenalas ir visiškai atsidarančios įspūdingų matmenų (1,50 x 6,00 m) paradinės durys.

Pagrindinę svetainės zoną ilgoje erdvėje žymi didelis stačiakampio formos kilimas. Jis patalpai, išklotai kietmedžio grindimis, suteikia jaukumo. Svetainės balduose susijungia amžiaus vidurio skulptūra ir modernus dizainas – patogu ir tikrai modernu.

Kambario krašte įrengtas metalinis balkonas tęsiasi žemyn, virsdamas drąsaus dizaino laiptais, o tuščią laiptinės sieną puošia intriguojantys šiuolaikinio meno kūriniai. Kitoje pusėje svetainę pratęsia Giorgio Armani projektuota to paties aukščio virtuvė ir valgomasis.

Paradiniai laiptai, dengti ta pačia danga kaip ir visi namo aukštai, leidžiasi iki pat rūsio. Vaikų kambario korpuso pirmajame aukšte įrengta zona, skirta elegantiškam ir aktyviam gyvenimui, apstatyta ir dekoruota, atsižvelgiant į čia gyvenančio žmogaus asmenybę. Į miegamąjį antrame aukšte veda įviji laiptai, sumontuoti iš 2 cm storio metalo ir išpjaustyti kompiuteriniu lazeriu.

Ne visas lauko poilsio zonas riboja veja. Tarp dviejų sparnų įrengta terasa, kurią įrėmina betono plokštės. Ši terasa naudojama ir kaip pagrindinis įėjimas į namą. O pagrindinis įėjimas ir įvažiavimas į rezidencijos teritoriją labai platus, jį sudaro betoninės stačiakampio formos plokštės su tarp jų augančia žole.

Automobilių stoginė – balto metalo konstrukcija su permatomo stiklo stogu, pro kurį sklinda natūrali šviesa. Naktį lubų šviesos diodai tampa didžiule, iš bet kur matoma lempa.

Architektas
Néstoras Sandbankas
Vieta
Ramot Hašavimas, Izraelis
Objekto plotas
3 000 kv.m.
Dydis
~464–929 m2
Biudžetas
5–10 mln. dol.
Projekto metai
2013 m.
Fotografijos
© Itai Sikolsky

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis