Liepos mėnesį žurnale „Mano namai“ – vasariška nuotaika

Liepą žurnalas „Mano namai“ pakvies apsilankyti stilinguose namuose, subtiliai dekoruotuose šeimininkams vaikystę primenančiais jūros ir miško motyvais, taip pat – ramybe ir romantika dvelkiančioje kaimo sodyboje, likusiems mieste pasiūlys nuotaikingo pikniko idėjų arba netikėtą žygį į laukinę gamtą, ir dar papasakos net keletą istorijų – mažą ir didesnę – apie jaukiai sukurtą sodą.

Viršelio interjeras

Vieniems patinka skandinaviškas minimalizmas, kiti žavisi elegantiška klasikos prabanga, o vilnietės Eglės šeima, neseniai įsikūrusi erdviame bute naujame gyvenamųjų namų rajone prie Neries, nesistengė „tilpti“ į kokio nors vieno stiliaus rėmus ir savo namams dekoruoti rinkosi turkio, jūros vandens, kitus melsvus atspalvius ir stilizuotus natūralios gamtos bei miško motyvus. Koks rezultatas – ieškokite žurnalo puslapiuose.

Tradicija ilsėtis romantiškai

Medinės rąstų sienos, nendrinis stogas, kieme – šulinys akmeniniu rentiniu ir natūralių akmenų tvora – toks ar panašus kaimo sodybos įvaizdis šiandien jau tampa kone tradicinis: turi romantiškų aliuzijų į istorinę praeitį, bet tuo pat metu yra šiuolaikiškas ir modernus, atitinka ekologinius sveiko gyvenimo natūralioje aplinkoje aspektus ir traukia miestiečius neišmatuojama vienkiemių ramybe gražiame Lietuvos kampelyje. Pažiūrėkite, kokioje kaimo sodyboje vasaras leidžia jauna kauniečių šeima.

12 ir daugiau dušo įrengimo variantų

Dušo zona jau seniai nebėra ta mažesnė blogybė sprendžiant, kas geriau tilptų ankštame vonios kambaryje, – šiuolaikiniuose būstuose vis dažniau atsiranda galimybių įrengti ir ją, ir vonią. Tik ar visada pavyksta išvengti nuobodžios stiklinės dėžės patalpos kampe ar gale įspūdžio, juolab kad galimybių gali būti daug ir įvairių. Apie jas skaitykite rubrikoje „Praktiški sprendimai“.

Buto dydžio sodas miesto kiemelyje

Mažas plotas iš tiesų nėra kliūtis sukurti jaukų sodą, bet miesto aplinka, o ypač Žvėryno mikrorajonas, turi savų ypatumų: kiemą supa ne tik gražiai sutvarkyti, bet ir seni mūriniai namai, ir apleistas sklypas, o būtinybė paisyti kaimynų norų varžo laisvę rinktis... Žurnale pamatysite, kokius sprendimus pernai įgyvendintame projekte pritaikė kraštovaizdžio dizainerė Elė Kalvelė, kad, nepaisant visų sudėtingumų, kiemas taptų smagiu, jaukiu ir originaliu sodeliu.

Mėnesienos efektas

Tebūnie lauko apšvietimo scenarijus lyg vasaros nakties nuotykis – ryškus, spalvingas, linksmas ir nereikalaujantis didelių investicijų. Metas, kai galime ilgus vakarus būti lauke, skatina mus galvoti, kaip komfortiškiau, jaukiau ten praleisti laiką, bet verta nepamiršti ir to, kad lauko šviestuvai skirti dar vienam svarbiam tikslui – poilsio zonai suteikti efektingo žavesio ne tik tada, kai tamsu, bet ir kai saulės šviesos užtenka.

Žurnale „Mano namai“ rasite dar daugiau interjero ir namų gražinimo istorijų, vis kitokį jų tęsinį kiekvieno mėnesio pradžioje galite rasti savo pašto dėžutėje ir pirmieji skaityti naujas istorijas su įdomiais, stilingais bei kupinais vertų nusižiūrėti spendimų interjerais, praktiškais patarimais, dizaino pamokomis, sodo dekoravimo idėjomis, neišmėgintais receptais, kūrybiškais receptais ir „Pirkinių gido“ pasiūlymais. Dabar prenumeruoti verta labiau nei bet kada anksčiau! Prenumeruoti galite ČIA.

MANO NAMAI, Vida Press, Shutterstock nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis