Lapkritį „Mano namai“ žurnale – pati jaukiausia erdvė

Lapkričio mėnesio numeriui suteikėme pavadinimą – pati jaukiausia erdvė, nes apie jaukumą – vis kitokią jo išraišką – rasite temų visame šio mėnesio numeryje.

Straipsnyje „Šviesos terapija“ interjero dizaineriai patars, kaip tinkamai apšviesti svarbiausias namų zonas ir išsirinkti stilingus, tarpusavyje derančius šviestuvus, nes šviesa, ypač rudenį, – kuria ypatingą namų atmosferą.

Tik kartais toks namų zonos – tokios kompaktiškos, kad tenka ieškoti sprendimų, kaip visoms rasti vietos, kad nereikėtų kas naktį miegoti ant sofos. Todėl pasiūlysime gerų idėjų, kaip išspręsti mažos erdvės problemas ir net ankštame būste rasti vietos miegamajam, tegu ir svetainėje, bet jaukiai.

Tam, kad būtų dar jaukiau, dar nesakysime „sudie“ rudeniškų spalvų švytėjimui, ir nors lapkričio peizažas jau primena grafišką belapių medžių siluetų piešinį, namus pasiūlysime papuošti švytinčiomis džiovintų augalų ir vėlyvųjų žiedų kompozicijomis.

Trys šio numerio lietuvių dizainerių sukurti interjerai apie namų jaukumą pasakos tris labai skirtingas istorijas.

Vilniaus senamiestyje įrengtame moderniame bute svarbiausiu tapo estetikos ir komforto kriterijus, nedideliame miesto bute jaunam vyrui projektuotas interjeras atspindi industrinio minimalizmo stilių, o dar vienam gyvenimui nelengvai prikeltas apleistas butas Užupyje žavi išsaugotais ir pabrėžtinai išryškintais seno namo fragmentais.

Jį projektavusi dizainerė Indrė Mylytė-Sinkevičienė neslepia džiaugsmo dėl pavykusio rezultato: „Nors buvo suplanuota, kad butas bus nuomojamas, jo šeimininkas prisipažino, kad mielai pats čia persikraustytų“. Nes juk, pamatysite, – jauku.

Žurnalo MANO NAMAI nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis