Kokį namą galima pasistatyti už 13 tūkst. Lt

23 metų britas Daynas Bendlas, paskaičiavęs, kad su dabartiniu jo atlyginimu nusipirkti namą yra nerealu, nenuleido rankų. Nemaža dalis jo amžiaus žmonių Britanijoje susiduria su finansiniais sunkumais siekdami įsigyti nekilnojamo turto, tačiau 10 000 svarų per metus uždirbantis jaunas vyras paskyrė beveik trečdalį savo metinių pajamų tam, kad savo rankomis įsirengtų savo namą, kuriame jaučiasi laimingas.

Prieš pradėdamas statytis namelį D. Bendlas, dirbantis pagalbiniu žemės ūkio darbininku, gyveno Pietinio Moltono (South Molton) miestelyje, Devono grafystėje kartu su tėvais. Prieš pradėdamas darbus, jis neturėjo jokių išankstinių žinių apie statybas. Namelio pagrindu jis pasirinko paprastą nenaudojamą krovininio sunkvežimio priekabą, tačiau dabar būste yra virtuvė, svetainė ir netgi antras aukštas, kuriame įkurtas miegamasis. Dabartinis būstas yra maždaug 25 km nuo tėvų namų.

„Su tokiu atlyginimu, kokį gaunu dabar, būčiau užtrukęs amžius, kad išsimokėčiau bet kokią paskolą, o aš nenorėjau artimiausius 30 metų gyventi kažkam skolingas. Aš uždirbu tik 10 000 svarų per metus būdamas pagalbiniu darbuotoju žemės ūkyje, todėl susitaupyti reikiamą sumą taip pat atrodė neįmanoma. Todėl ir gimė ši idėja, Neturėjau jokios patirties statybose, bet pagalvojau, kodėl nepabandžius. Mano tėtis man davė keletą patarimų – jis yra dailidė, taip pat statybose padėjo draugai. Tai buvo metai sunkaus darbo, tačiau pagaliau tai atsipirko“, – teigė D. Bendlas.

Visos medžiagos buvo arba dovanotos D. Bendlo bičiulių ar nusipirktos ieškant nuolaidų ar tiesiog žemų kainų iš naudotų daiktų prekybininkų. Dvigubo stiklo langus jis nusipirko vos už 25 svarus (110 Lt), o viryklė gauta visiškai dykai.

Nuotraukas galite pamatyti ČIA

„Aš myliu tokio gyvenimo suteikiamą ramybę ir tylą. Tarsi gyvenčiau lauke, esančiame niekur. Po gyvenimo mieste tai tikras pokytis. Prieš tai gyvenau su savo tėvais, todėl dabar džiaugiuosi laisve. Žiemomis būna šaltoka, tačiau tai vienintelis minusas gyvenant namelyje“, – pasakoja jis.

Vaikinas nustebino draugus ir tėvus, kai pirmąkart užsiminė apie savo ketinimus statytis namelį. „Iš pradžių mano tėvai buvo kiek sunerimę, kad gyvensiu name, kurį pastačiau pats. Tačiau dabar, kai jie jį pamatė ir apsilankė, jie liko patenkinti. Daugybė mano draugų vis dar gyvena su tėvais. Draugai mano, kad aš šiek tiek išprotėjęs, nes gyvenu be elektros ir kitų patogumų, tačiau aš pats jų nepasiilgstu. Aš dažnai randu sau veiklos ir labai retai tinginiauju. Taip pat naujoje aplinkoje susiradau daug naujų draugų“, – teigia D. Bendlas.

Vyriškis dar nerado moters, su kuria galėtų dalintis savuoju namu, tačiau sako, kad būtų laimingas galėdamas aprodyti savo rankomis pastatytą namelį bet kuriai kandidatei į jo širdį. „Aš neturiu merginos, tačiau nematau problemų, jei reikėtų pasikviesti ją į namus – tai būtų proga aprodyti namelį. Tačiau nemanau, kad daug merginų domintų toks gyvenimo būdas, kokį pasirinkau aš. Galbūt ateityje aš pasistatysiu didesnį namą, tačiau neįsivaizduoju, kad kada nors namą pirkčiau“, – teigia britas.

Gyvenimas namelyje vyriškiui atsieina labai pigiai – namo šilumai palaikyti jis turi malkomis kūrenamą krosnelę ir dujų balionus valgio gaminimui ant viryklės. Šviesa teikia žibalinės lempos, kadangi name nėra elektros. Plote, kurį suteikė draugas ūkininkas, jis pats augina vaisius ir daržoves, o ateityje dar planuoja auginti vištas. Vienintelė moderni detalė D. Bendlo gyvenime –mobilus telefonas, kuriuo jis gali prisijungti prie interneto. Name taip pat kol kas nėra ir tualeto bei vonios – tačiau draugiškas kaimynas leido jam naudotis dušu ir tualetu jų nenaudojamame namelyje ant ratų.

Jei D. Bendlas apsigalvotų ir nutartų pasidairyti tradicinio namo šalia esančiame Winkleigh kaimelyje, pigiausias variantas, šiuo metu esantis rinkoje, būtų 130 000 svarų (566 000 Lt) vertės kotedžas su dviem miegamaisiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis