Italijos valdžia pusvelčiui parduoda per 100 valstybinių pilių

Jeigu kada nors svajojote pajusti, ką reiškia gyventi Italijos kalnuose įsikūrusioje pilyje, dabar turite puikų šansą tai padaryti. Dėl Italijos Vyriausybės valdomos Valstybės turto agentūros priimto sprendimo, už „ačiū“ arba labai žemą kainą iki birželio 26 dienos galite apžiūrėti ir pateikti paraišką įsigyti vieną iš daugiau nei šimto Italijos kultūros objektų.

Tiesa, ši išskirtinė galimybė suteikiama tik žmonėms iki 40 metų, siekiant skatinti jaunus verslininkus, praneša The Observer.

Iš viso net 103 pilys, bokštai, vienuolynai, sodybos ir kiti kultūros objektai birželį atvėrė duris vietiniams ir Italijoje viešintiems turistams, svarstantiems galimybę pusvelčiui įsigyti valstybinį turtą. Tiesa, įsigydami kultūrinį objektą jūs įsipareigojate paversti pastatą tinkamu viešoms reikmėms ir prieinamu piligrimams, keliautojams, turistams bei dviratininkams. Kitaip tariant, už patrauklią kainą įsigiję griūvantį pastatą turite paversti jį viešbučiu, restoranu, knygynu ar jaukia kavine, kurias populiaru įrengti senose bažnyčiose.

La Sacra di San Michele è un'antichissima abbazia costruita tra il 983 e il 987 sulla cima del monte Pirchirano, a 40 km da Torino. Dall'alto dei suoi torrioni si possono ammirare il capoluogo piemontese e un panorama della Val di Susa. E' uno dei monumenti simbolo della Regione Piemonte ed è aperta al pubblico per visite guidate ed eventi durante tutto l'anno. Dalla sacra di San Michele passava un'importante via di pellegrinaggio, la #viafrancigena, nella sua variante alpina della Val di Susa, che univa Mont-Saint-Michel, in Francia, al santuario di #sanmichelearcangelo, vicino Foggia. Lo scrittore #umbertoeco si è ispirato a questa suggestiva abbazia benedettina per ambientare il suo celebre romanzo #ilnomedellarosa #sacradisanmichele #immobilipubblici #torino #piemonte #immobili #demanio #agenziadeldemanio #conosciamoilpatrimonio @igerspiemonte @igerstorino pic by #alicecurrado

A post shared by Agenzia del Demanio (@agenziademanio) on Nov 28, 2016 at 6:46am PST

Tokiu būdu Italijos valdžia siekia didinti turizmą aštuoniose istoriniuose regionuose, kuriuose įsikūrusios šios nuosavybės. Atsižvelgiant į tai, jog visi regionai išsidėstę palei Viduržemio jūrą iki Sicilijos, tai neturėtų būtų sunku įgyvendinti.

Dauguma per šiuos objektus vedančių maršrutų, kaip Via Francigena, pasižymi didele istorine verte – senovėje piligrimai šiuo keliu vyko iš Europos į Šventąją žemę. Kiti keliai, kaip Ciclovia Vento, puikiai pritaikyti dviratininkams ir veda iš Venecijos į Turiną.

Norėdami įsigyti vieną iš šių nuosavybių ar sužinoti apie kiekvieną iš jų daugiau, turėtumėte pateikti savo pasiūlymą su aprašymu, kaip jūs planuotumėte pakeisti šią vietą ir paversti ją turistų traukos centru.

Visus siūlomus objektus galite peržiūrėti ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis