Gegužės mėnesio žurnale MANO NAMAI: sodybos, gėlynai ir žavingos terasos

Nepaisydamas darganos ir šalto oro žurnalo MANO NAMAI viršelis skelbia numerio temą – SEZONAS ATIDAROMAS. Šiltasis sezonas. Su visais jam būdingais atributais – namų kiemais ir žolynais, gėlynais ir sodais, sodybomis ir terasomis. Jeigu orai artimiausiu laiku nepasikeis, gal šis pavasariškas numeris leis skaitytojams atsidurti šilumoje, saulėje ir šviesoje.

Interjeras/geros idėjos

Įgimtas jaukumas

„Rąstiniame name labai lengva kurti. Rąstų medžiaga, tekstūra ir įgimta medžio šiluma praktiškai savaime skleidžia jaukumą – šias medžio savybes norisi tik pabrėžti“, – jauna architektė Ringailė Cibulskytė taip kalba apie savo naują projektą – rąstinio užmiesčio vasarnamio interjerą, kuriame susipina minimalistiniu principu išgrynintos erdvės formos, natūralios medžiagos ir gamtiniai akcentai, skandinaviška estetika ir subtilūs tautiniai leitmotyvai.

Nuotraukos – Leono Garbačausko. Tekstas – Kristinos Pečiukonienės.

Skaidriai ir lengvai

Žurnalo MANO NAMAI kūrybinė grupė lankėsi vienos krepšininkų komandos žaidėjo Mindaugo Lukauskio ir jo žmonos Jurgitos name, daugiau nei prieš metus pastatytame dideliame atokiame sklype Vilniaus priemiesčio rajone. Šeimai interjerą projektuoti padėjusi kaunietė dizainerė Gerda Sutkienė pasakojo, kad kuriant krepšininko namus svarbiausios buvo trys sąvokos – šviesu, lengva, patogu.

Nuotraukos – Augio Narmonto. Tekstas – Kristinos Pečiukonienės.

Saulėtas mansardos įvaizdis

Kaip matome pagrindinėje nuotraukoje, naujos statybos daugiabutyje įrengtos erdvios, saulėtos mansardos interjeras buvo projektuojamas „per atstumą“: atsižvelgdama į daug keliaujančios šeimininkės poreikius ir pageidavimus, perduotus per šiuolaikiškas ryšio priemones, dizainerė Jovita Jankauskienė kūrė jaukių, šviesių ir romantiškų namų atmosferą ir stengėsi rasti sąlyčio taškų tarp klasikinio ir modernaus įvaizdžio, romantiškos ir santūrios nuotaikos, estetikos ir funkcionalumo.

Nuotraukos – Rūtos Strakšaitės. Tekstas – Kristinos Pečiukonienės.

Stiliaus paieškos

Erkeriai: daugiau erdvės, šviesos ir vaizdų

Erkeris padidina vidinę erdvę, įleidžia į kambarį daugiau šviesos, suteikia patalpai iškilmingumo ir, žinoma, galimybę pasireikšti šeimininkų fantazijai – erkeryje galima įkurdinti jaukų ar prabangų poilsio kampą, patogų valgomąjį, darbo vietą ar žiemos sodą.

Dažniausiai erkeris paverčiamas svetaine: ši erdvi niša suteikia kambariui iškilmingumo ir išskirtinumo. Atsižvelgiant į jos dydį, apstatoma minkštasuoliais, sofomis, foteliais, žurnaliniais staliukais. Šviesi, jauki erdvė su gražiu vaizdu pro langą labiausiai tinka pailsėti, čia ypač smagu šiltomis vasaros dienomis, kai atviri langai.

Jeigu erkeryje įrengiama darbo zona ir jums maloniau dirbti atsiskyrus nuo bendros erdvės, galite pasistatyti širmą, pakabinti užuolaidas ar netgi įstatyti stumdomąsias duris. Sutikite: daug šviesos, savotiška atskirtis ir malonus vaizdas pro langą padės lengviau susidoroti su monotonišku darbu.

Aplinka

Kiemo stilių diktuoja miškas

Vilniaus priemiestyje, miško proskynoje, įrengto didelio sklypo savininkai, projektuodami namo aplinką ir erdvų vidinį kiemą, stengėsi nenutolti nuo natūralumo vizijos, tačiau išsaugojo modernią miesto sklypo koncepciją.

Nuotraukos – Augio Narmonto. Tekstas – Kristinos Pečiukonienės.


Pastatų fasadai apdailinti natūralaus atspalvio klinkeriu, medžiagiškumu ir spalvomis derančiu prie miško faktūros. Šio įspūdžio netrikdo ir namų aukštis – modernūs vienaukščiai pastatai su nuolaidžiu stogu atrodo tarsi prigludę prie žemės, o dėmesys savaime nukrypsta į medžių viršūnes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis