Beveik 300 kv.m. namas Vilniaus užmiestyje: saikingai įvaldytas kaimiškas stilius

Studijos „Plazma“ architektės Evelina Talandzevičienė ir Dina Sargautienė turėjo sukurti Vilniaus užmiestyje esančio namo interjerą. Sodyba yra skirta šeimos ir jų svečių poilsiui, tai padiktavo tam tikras sąlygas interjero stilistikai ir funkcijoms.

Dažniausiai namų gyvenimas verda pirmame aukšte. Čia yra įrengta erdvi virtuvė su valgomuoju, svetainė, kurioje žiemą pakuriama krosnelė, o vasarą atveriamos durys į terasą ir mažesnioji svetainė televizoriaus žiūrėjimui. Mansardoje – šeimininkų ir vaikų miegamieji, jaukus skaitymo kampelis. Įrenginėjant pastogę, buvo nuspręsta nedengti sijų. Pasitelkus paslėptą apšvietimą, eksponuojamos stogo konstrukcijos tapo dekoratyviu interjero elementu. Taip pat toks sprendimas leido praplėsti erdvę, o netiesioginė, nuo lubų atsispindėjusi lempų šviesa sukuria malonų apšvietimą.

Į pusrūsį gyvenimas perpersikelia sugužėjus svečiams – čia stovi didžiulis valgomojo stalas, yra papildoma virtuvėlė, svečių miegamasis ir išėjimas į apatinę terasą. Žaisminga detalė – siena dekoruota laumžirkių piešiniu.

Asmeninio albumo nuotr.


Kadangi namas buvo suprojektuotas ir pastatytas naujai, nenorėta kurti dirbtinai sendintos aplinkos. Kuriant interjerą buvo atsižvelgta į regioninės architektūros bruožų turinčio namo stilistiką, pasirinktas šiuolaikiškas elegantiškas „country“ stilius. Visose patalpose stengtasi išlaikyti vientisumą, vyrauja šviesios spalvos ir natūralios medžiagos, vengta ryškių, greit nusibostančių elementų. Saikingas kaimiško stiliaus prieskonis juntamas detalėse: pintuose krėsluose, austuose kilimuose, paveikslėliuose, vaizduojančiuose augalus ir vabzdžius, tekstilės ornamentuose, kažkuo primenančiuose liaudies dailės motyvus.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis