80 kv.m. kotedžas Vilniuje, kuriame laikas teka gamtos ritmu

Gamtos prieglobsčio teikiamą ramybę vertinantiems klientams dizainerė Katerina Dilinikaitienė suprojektavo jaukius ir švelnius namus. Jos teigimu, tik įžengus į nedidelį kotedžą, pastatytą pušų apsuptame Valakampių kampelyje, tapo aišku, kad erdvė turi būti labai šviesi, harmoningai įsiliejanti į gamtos ritmą, o šeimininkų noras buvo, kad po darbų galėtų visiškai atsipalaiduoti.

Siekiant kompensuoti medžių metamą šešėlį ir išsaugoti natūralią šviesą, pirmajame kotedžo aukšte numatyti balti baldai ir šviesios grindys. Jie neužgožia už didelių langų atsiveriančios gamtos vaizdo ir leidžia juo mėgautis. Interjerą pagyvinama ryškesni akcentai – gėlėtos užuolaidos, spalvingos pagalvėlės, kurių žalia spalva susisieja su pušimis. Nekrinta į akis ir šviesus kilimas: jis atrodo lengvas ir trapus, tarsi būtų ažūrinis, o tai teikia erdvei jaukumo ir romantikos.

Dizainerė pasakoja, kad projektuojant šį būstą teko kiek pakoreguoti pirmojo aukšto funkcinių zonų suplanavimą. Iš pradžių virtuvė buvo numatyta prie įėjimo, o sanitarinis mazgas – dabartinės virtuvės vietoje. Toks planas nebuvo itin patogus, nes šeimininkai norėjo, kad virtuvė būtų sujungta su valgomuoju ir svetaine. Jį pakoregavus ir pakeitus zonas vietomis, atsirado daugiau laisvos erdvės, o zonos išsidėstė logiškai.

Nemažai gerų sprendimų pavyko padaryti ir antrajame aukšte. Iššūkiu dizainerė vadina vaiko kambarį: dėl nedidelio ploto reikėjo ieškoti nestandartinių sprendimų, individualiai projektuoti baldus

„Man iškėlė užduotį: kaip padaryti, kad pastačius sofą tilptų visi likę reikalingi baldai?“, – sako ji. Išeitimi tapo daugiafunkcinė balta spinta, kurioje telpa ir patalynė, ir rūbai su knygomis bei kitais daiktais. Vienas jos kampelis skirtas jaukiai prisėsti, nes iš ten atsiveria puikūs vaizdai.

Prie įėjimo į miegamąjį esantis trumputis koridorius išnaudotas knygoms sudėti, sukuriant mažą bibliotekėlę. Būtent šiam tikslui parinkta komoda ir prie jos priderintos lentynos. Tarpas paliktas, kad nedidukė erdvė neatrodytų užgriozdinta.

Tėvų miegamasis skleidžia maksimalaus komforto ir jaukumo, netgi nostalgijos – gėlėti tapetai ir retro stiliaus baldai – įspūdį. Dizainerė pastebi, kad tokia stilistika patinka ne visiems. Vis dėlto, šiuo atveju pavyko visiškai įgyvendinti šeimininkų poreikį turėti namus, kuriuose norėtųsi būti kuo ilgiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis