5 daugiausiai dėmesio liepos mėnesį sulaukę interjerai

Ši vasara labiau primena rudenį. Bet gal tai nėra taip jau blogai?

1. PRIEŠ ir PO: autentikos ir modernumo žaismas 47 kv.m bute Vilniuje


Statybos ekspertai dažnai sako, jog pastatyti iš naujo yra kur kas paprasčiau nei restauruoti seną būstą. Jauna šeima, nusipirkusi apleistą butą XX a. pr. statybos name, sugebėjo iš pagrindų atnaujinti savo namus, bet išsaugoti senumo dvelksmą ir suderinti autentiką su madingu modernumu. Kaip jiems taip pavyko? Į pagalbą suskubo interjero architektas Lukas Gadeikis.

Visą interjerą galite apžiūrėti ČIA

2. Mažos erdvės kompromisai: 26 kv.m palėpė Vilniuje


Mažos, ilgą siaurą kišenę primenančios 26 m² palėpės interjerą projektavusiam architektui Ramūnui Masteikai teko skaičiuoti kiekvieną centimetrą, vengti pertvarų ir zonas projektuoti taip, kad kuo mažiau į akis kristų vietos stoka. „Tad dekoro bute yra tik tiek, kiek reikia, kad pavirpintų sielą: čia atidavėme duoklę medžiagiškumui. Todėl interjere atsirado ritmiškai pasikartojančių medžio elementų, juodos spalvos detalių, unikalių akmens raštų ir išraiškingos faktūros elementų“, – sako architektas.

Palėpę įvertinti galite ČIA

3. 52 kv.m butas Vilniuje: urbanistikos ir medžio dialogas


Šiuo metu didmiesčiuose ypač populiariu butus įrengti šiuolaikišku-industriniu stiliumi, tačiau visi susiduria su problema: kaip namus paversti išskirtiniais, savais? Dizaineriai šio 52 kv.m. buto Vilniaus centre savininkams pasiūlė atšiaurią urbanistiką supiršti su jaukiu medžiu.

ČIA pažiūrėkite, kas iš to išėjo.

4. 44 kv.m loftas Vilniuje: pramoninės aplinkos suformuota erdvė


Šis nedidelis 44 kv.m loftas yra įsikūręs pramoninėje Vilniaus dalyje – Naujamiestyje, kuris šiandien yra tapęs madingu kūrybai, laisvalaikiui ir gyvenimui skirtu rajonu. Kuriant namų interjerą, dažnai įkvėpimo šaltiniu tampa būstą supanti aplinka, taip nutiko ir šį kartą.

Paklaidžioti po šią erdvę galite ČIA

5. Trijų asmenų 200 kv.m namas Danijoje: tikra kaimiška idilė


Vieno organinės daržininkystės ūkio Danijoje šeimininkė ir savo namus kūrė tokiu pačiu principu – arčiau žemės: rinkosi neutralius tonus su subtiliais žydros, oranžinės ir žalios spalvos akcentais, išraiškingas natūralių medžiagų faktūras, sendintus medinius baldus derino su rankų darbo tekstilės gaminiais, originaliais blusturgiuose rastais aksesuarais iš antrų rankų ir visiškai atsisakė iš plastiko pagamintų daiktų.

Įvertinti šią idilę galite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis