46 kv.m. erdvės rekonstrukcija Kaune, kurią labiausiai pakeitė fototapetas

Kauniečių pora, įsikūrusi individualiame name Žaliakalnyje, į architektę Liną Gronskytę iš pradžių kreipėsi su prašymu padėti išspręsti nedidelio san. mazgo įrengimą. Patogiai ir jaukiai susitvarkius dušo kambarį, atėjo eilė svetainės ir virtuvės atnaujinimui.

Visoms šioms patalpoms buvo pasirinktos dominuojančios balta ir šviesaus medžio spalvos bei joms kontrastinga juodai pilka. Šią paletę papildė įvairiaspalvė svetainės zona. Kadangi tai yra mėgstamiausia šeimininkų laiko praleidimo vieta namuose, kurioje yra ir dirbama ir priimami svečiai, ne be reikalo ryškiausiu interjero objektu tapo žvilgsnį traukianti mėlynai žalia sofa. Už jos esanti siena dekoruota knygų lentyną vaizduojančiu fototapetu. 

E. Orlovienės nuotr.

Tamsioji pilka siena, esanti priešais sofą, spalviškai apjungia juodą televizorių ir krosnelę. Prie ilgos sofos parinkta lengvučių žurnalinių staliukų pora, kuriuos patogu pagal poreikius perkelti iš vienos vietos į kitą. Daiktų laikymo klausimas svetainėje išpręstas suprojektavus į akis nekrentančią kampu išsidėsčiusią stalčių komodą.

Virtuvės zonoje panaudoti neiššaukiantys, bet stilingi baldai: kontrastingos juodos ir baltos spintelės, šeimininkų iš anksčiau turėtas valgomojo stalas su skaidraus plastiko kėdėmis, originali kabykla-kopėčios. Virtuvinėms spintelėms vietoje tradicinio medžio drožlių stalviršio buvo panaudota speciali itin plona plokštė, spalva parinkta identiška spintelių fasadams, atsisakyta prisukamų rankenėlių – paliktas švari forma. Viršutinės, iki lubų suprojektuotos spintelės, nors yra didelės, jų masyvumo nesijaučia dėl baltos, su sienomis ir lubomis susiliejančios spalvos. Juodai baltą virtuvės zoną pagyvina melsva grindų plytelių juosta, subtiliai užsimenanti apie ryškiaspalvę svetainės sofą.

Asmeninio albumo nuotr.

Dušo kambaryje lakonišką baldų komplektą ir baltas sienas buvo nuspręsta pagyvinti gausiai ornamentuotomis grindų plytelėmis. Šioje patalpoje svarbiausia buvo funkcionalumas, tad architektė suprojektavo talpias, bet daug vietos neužimančias spinteles. Vizualiniam erdvės praplėtimui tiek dušo patalpoje, tiek ir kituose kambariuose, panaudoti dideli veidrodžiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis