250 kv.m. namas Neries pakrantėje, kuriame dominuoja šviesa ir skoninga prabanga

Vilniaus pakraštyje, Neries pakrantėje jauna šeima įsigijo namą su dideliais langais ir nuostabiu vaizdu pro juos. Moderni pastato architektūra padiktavo atitinkamą interjero stilių, tačiau nenorėta visiškai atitolti nuo gamtos, kuri supa namą, tad dekoratorė Inga Gagilienė sukūrė interjerą, primenantį užmiesčio vilą.

Asmeninio albumo nuotr.

Dizainerė kuria šviesius ir spalvingus interjerus. To pageidavo ir šio interjero užsakovai, tad spalvų paletės pagrindui buvo pasirinkta balta, kurią kiekviename kambaryje papildė vis kita kita spalva: svetainės ir virtuvės zonoje – koralų raudona ir pastelinė žalsva, šeimininkų miegamajame – žemės spalvos, mergaitės kambaryje – violetinė.

Asmeninio albumo nuotr.

Interjere naudota daug tekstilės, tai sukuria jaukumo pojūtį. Net svetainės langą, kurio aukštis siekia 6 metrus, dengia užuolaidos, valdomos elektra. Prie minkštųjų baldų komplekto pritaikytas audiniu aptrauktas staliukas. Praktiškai ir dekoratyviai įrengta siena su niša televizoriui ir knygų lentynomis, jose integruotos lemputės. 

D.Gumbrevičiaus nuotr.

Dekoratorė Inga pabrėžia, jog mūsų klimato zonoje įsirengiant namus, labai svarbu yra apgalvoti apšvietimą – kiekvieną funkcinę zoną turėtų apšviesti atskiri šviestuvai, taip pat patogu naudoti šviesos intensyvumo reguliatorius. Tai padeda susikurti skirtingą apšvietimo scenarijų pagal poreikį ar nuotaiką.

Virtuvės zonoje atsikartoja raudonos detalės – krėslai ir užuolaidos. Įdomus sprendimas – virš valgomojo esantį antro aukšto tūrį apdailinti medinėmis dailylentėmis. Kitos medžiagos panaudojimas paįvairina sienų plokštumas, o medis suteikia šiltumo. Laiptus pridengia ir puošia menininko Mariaus Jonučio kurta medinė ažūrinė sienelė. Ornamentas dera su svetainės sofos audiniu.

Antrajame aukšte įrengti miegamieji. Mergaitės kambario aplinka, panaudojus ryškią spalvą, sukurta santūriai žaisminga. O štai šeimininkų miegamojo nuotaika ramesnė, tačiau nenuobodi. Viena siena čia dekoruota gamtos motyvų tapetais. Iš abiejų lovos pusių stovi originalūs naktiniai staliukai. 

Inga Gagilienė teigia mėgstanti derinti kartais iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus objektus, tačiau stilistinis vientisumas visuose namuose yra išlaikomas. Jei patalpose naudojamas skirtingas koloritas, tuomet atkartojamos stilistinės detalės, kaip, pavyzdžiui, lovų galvūgaliai, o jei derinami skirtingo charakterio baldai, jie apjungiami spalvų pagalba.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis