247 kv.m inovatyvus namas Vilniaus pakraštyje

Vilniuje šalia miško statomas inovatyvus individualus gyvenamasis namasPušyno Vila. Namo architektūra sukurta atsižvelgiant į unikalią sklypo aplinką ir pasaulio šalių padėtį. Namo su šešiais kambariais bendras plotas 247 kv .m., sklypo plotas užima 18 arų.

Namo pietinėje pusėje esantis kiemas ribojasi su pušynu. Su kaimynais yra sukurta saugios kaimynystės apsaugos sistema. Pušyno Vilos vieta vertinga dar ir todėl, jog netoliese yra du ežerai su sutvarkytais ir poilsiui pritaikytais paplūdimiais. Už sklypo ribos prasideda Griovių geomorfologijos draustinis. Namo savininkai gali mėgautis gamtos ramybe ir kitais gamtos teikiamais privalumais lyg užmiesčio sodyboje, bet miestas yra čia pat – Vilniaus centrą automobiliu galima pasiekti vos per 14 minučių.

Gethouse.lt nuotr.

Pasak namo architektų Marijaus Surdoko ir Andej Pleškov iš GetHouse.Lt, kuriant Pušyno Vilos architektūrą, projektuotojams buvo iškelti du tikslai: sukurti unikalios išvaizdos modernų namo dizainą ir sugalvoti paprastą ir nesudėtingai pastatomą konstrukcinį modelį.

Namas suprojektuotas taip, kad iš visų kambarių (išskyrus darbo kambarį) langai atsiveria į pietų pusėje esantį pušyną. Langai esantys pietinėje namo pusėje yra vienas svarbiausių energetiškai efektyvaus namo reikalavimų. Name sumontuoti mediniai langai, kurie tenkina pasyvaus namo keliamus reikalavimus.

Gethouse.lt nuotr.

Pušyno Viloje išskirtinis dėmesys skiriamas patalpų patogumui ir funkcionalumui. Name yra erdvi 45 kv.m ploto ir 4,5 m aukščio svetainė. Šalia svetainės – 25 kv.m ploto virtuvė su valgomuoju. Kiek nestandartinis šio namo planinis sprendimas yra šeimininkų miegamasis esantis pirmame aukšte, o ne kaip įprasta antrajame aukšte. Šį savo pasirinkimą namo savininkai grindžia tuo, jog senatvėje nenorės naudotis laiptais kelis kartus per dieną. Antrame namo aukšte yra du erdvūs vaikų kambariai (abu 21 kv.m ploto), taip pat darbo/svečių kambarys ir vonia.

Gethouse.lt nuotr.

Namas statomas pagal A+ energetinės klasės reikalavimus. Pastate sumontuota protingo namo sistema valdo šildymo, vėdinimo, apšvietimo, elektros prietaisų, saugos, vaizdo kamerų ir sklypo laistymo sistemas. Sklype įrengti geoterminio šildymo gręžiniai.

Gethouse.lt nuotr.

Šalia namo yra statoma pirtis ir lauko baseinas. Pušyno Vilos sklype yra 5 metrų reljefo aukščių skirtumas. Išnaudojant šią reljefo savybę, link miško sklypas yra terasuojamas. Ant sklypo terasų bus įrengtas alpinariumas. Apatinėje terasoje, esančioje visiškai šalia miško, statoma laužavietė ir patogiai suplanuota poilsio zona.

Gethouse.lt nuotr.

Prieš planuojant statyti Pušyno Vilą, namo savininkų noras buvo: „Susikurti jaukų modernaus dizaino namą, nereikalaujantį didelių eksloatacijos išlaidų ir esantį strategiškai patogioje ir gražioje vietoje“. Savo norus ir vizijją jiems pavyko įgyvendinti.

Gethouse.lt nuotr.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis