200 kv.m namo Vilniuje su akvariumu interjeras

Šio namo interjerą kūrė interjero dizainerės Simona Kazakauskaitė ir Giedrė Medinytė. Joms namo šeimininkai suformulavo tokią užduotį – sukurti jaukius, šiltus namus, nepavaldžius laikui bei mados tendencijoms. Šiam tikslui įgyvendinti pasitelktos natūralios, ilgaamžės medžiagos – akmuo, medžio masyvas, stiklas, metalas. Nevengta ir klasikai būdingų motyvų ir detalių. Namo stilistiką būtų sunku konkrečiai apibrėžti ir juo labiau patalpinti į rėmus. Čia yra visko – ir klasikos elementų, kurie suteikia monumentalumo, ir modernių detalių, medžiagų, kurie būtini šiuolaikiškam žmogui.

L.Garbačiausko nuotr.

Interjero dizainerės turėjo galimybę funkciškai teisingai suplanuoti erdves, kadangi namas yra naujos statybos, o į kūrybinį procesą dizaineres užsakovai įtraukė nuo pat jų pradžios. Tam, kad tiksliai atliktų darbą, jos pirmiausia turėjo išsiaiškinti šeimos poreikius.

Asmeninio archyvo nuotr.

Pirmas aukštas. Pirmajame aukšte yra nedidelis holas, uždara drabužinė, katilinė, pirties zona, garažas vonios patalpa, atskira erdvi virtuvė, svetainė su valgomuoju bei darbo kambarys. 

L.Garbačiausko nuotr.

Svetainė/darbo kambarys. Viena labiausiai įsimenančių namo erdvių yra svetainė. Joje esantis židinys tapo ne tik svetainės, tačiau ir paties namo ašimi ir centru. Židinio dekoras pagamintas iš šviesaus, natūralaus akmens. Kad ugnis nepažeistų natūralaus medžio grindų, jos uždengtos juodo akmens plokšte su falcetais.

L.Garbačiausko nuotr.

Projektuojant reikėjo rasti sprendimą kaip padaryti du iš pirmo žvilgsnio priešingus dalykus – sujungti, tačiau kartu ir atskirti svetainę nuo darbo kambario. Šiam tikslui pasitarnavo namo šeimininkų svajonės apie didelį jūrinį akvariumą, kuris puikiai atlieka minėtą funkciją. Be to, akvariumas tapo pirmo aukšto puošmena, gerai matoma iš visų pusių. Akvariumo apdailai pasirinktos originalaus rašto medinės panelės. Vietoj durų tarp patalpų panaudota slankiojanti sistema, kuri neapsunkina erdvių, tačiau ją užstūmus, darbo zona izoliuojama nuo veiksmo svetainėje. Jaukumui sukurti pasitelkti minkšti, veliūriniai baldai, tonuoto stiklo šviestuvai su medžiaginiais gaubteliais, šilkinis kilimas, raštuoti tapetai, drapiruotos krintančios užuolaidos.

L.Garbačiausko nuotr.

Virtuvė. Namo šeimininkai mėgsta gaminti, todėl virtuvė įrengta itin kruopščai – ji erdvi, talpi, šviesi ir funkcionali. Centre stovinti sala skirta ne tik maisto gaminimui – ši zona pozicionuojama taip, kad aplink ją virtuvėje suktųsi visas veiksmas, tad čia galima ir tiesiog pabendrauti. Virtuvėje tilpo ir nedidelis, tik šeimai skirtas valgomojo stalas.

L.Garbačiausko nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Antrasis aukštas. Antrasis aukštas – asmeninė šeimos zona. Jame įrengti du vaikų kambariai, vonios patalpa bei tėvų miegamasis su drabužine. 

L.Garbačiausko nuotr.

Mergaitės kambaryje kurtas romantiškos, mielos, atitinkančios jos dabartinį pasaulį bei mėgstamas spalvas ir motyvus įspūdis. 

L.Garbačiausko nuotr.

Tėvų miegamasis santūresnis – pastelinių spalvų aplinka nevargina ir leidžia kokybiškai pailsėti.

Visą namą galite apžiūrėti galerijoje:

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis