200 kv.m namas Vilniaus priemiestyje: savito šarmo kupini namai

Dizainerė Aušra Tauginienė (interjero studija „Projektas in“) sako, kad gero interjero „ingredientai“ yra: tinkamas erdvių išplanavimas bei baldų išdėstymas. Taip pat ji pabrėžia gero zoninio apšvietimo svarbą, o visa kita yra labai individualu. Šių namų Vilniuje šeimininkai pageidavo – jaukių, šviesių, patogių ir kartu ne per daug minimalistinių namų, kurie turėtų savito šarmo.

Šis 200 kv.m namas yra įsikūręs Vilniaus priemiestyje. Jį sudaro 7 erdvės: bendra svetainės, valgomojo ir virtuvės erdvė, darbo kambarys, prieškambaris, koridorius, miegamasis, vaiko kambarys, svečių kambarys. Būsto interjero stilius – skandinaviškas modernizmas su klasikiniam stiliui būdingais motyvais, kurie, norint išlaikyti stilistinę pusiausvyrą, yra griežtų, lakoniškų formų. A. Tauginienė pačiomis išskirtiniausiomis šio interjero detalėmis laiko: linijų ir geometrijos žaismą (šviestuvai, staliukai, kilimas, baro kėdės), jūros spalvas ir jų atspalvius (nuo tamsiai mėlynos iki švelnios mėtinės). Taip pat dizainerė išskiria tapybą miegamajame ir vaiko kambaryje.

Gediminas Latvis photography

Tik įžengus į namus, prieškambaryje, „pasitinka“ didžiulė spinta užimanti visą sienos plotą. Nors spinta yra didelių išmatavimų, dėka šviesios žalsvos spalvos ir parinkto dizaino, ji atrodo lengvai ir neapsunkina erdvės. Netoliese yra pastatytas išskirtinis, pasivaikščiojimus pajūryje primenantis, suoliukas su jaukiais akmenėliais batams pasidėti. Iš prieškambario veda ilgas koridorius, kuriame akį patraukianti detalė – tapetas su senų knygų kompozicija, apšviestas paslėptu LED apšvietimu.

Gediminas Latvis photography

Svetainės zonos pagrindinis „cinkelis“ neabejotinai yra lengvi bei plastiški ažūriniai šviestuvai. Jie padiktavo šalia atsiradusių interjero detalių stilių: staliukai savo forma atkartoja šviestuvus, o ritmiškas linijų motyvas kilime dera prie šios kompozicijos. Virtuvės baldams dažyti buvo parinkta žalsva spalva, ją pagyvina alyvuota natūrali ąžuolinių grindų danga bei stalviršio paviršiai, suteikdami interjerui šilumos ir harmonijos pusiausvyros. Prie didžiulių langų, galima sakyti gamtos fone, įkomponuotas natūralaus medžio stalas su patogiomis kėdėmis. Šiame jaukiame kampelyje svečiai ir namiškiai praleidžia daugiausia laiko. Detalėms šioje zonoje taip pat skirta nemažai dėmesio: tas pats linijų motyvas kartojasi kėdėse, 3D formos laikrodyje.

Darbo kambariui parinktas minimalistinis stilius. Kaip ir visose kitose namų erdvėse, sienos čia yra baltos, jos yra tarsi fonas kitoms detalėms atsiskleisti. Pagrindinis erdvės akcentas – dekoratyvinis apšvietimas ir šviesos žaismas.

Gediminas Latvis photography

Namo šeimininkų miegamajame atsikartoja mėlynų bei monochromatinių spalvų koloritas. Galinę sieną puošia žaismingas, tačiau ramybės ir jaukumo atmosferą kuriantis rankų darbo piešinys, prie kurio galvūgaliu pastatyta šeimininkų lova su skirtingų formų staliukais iš kraštų. Vaiko kambaryje taip pat pasidarbavo „Apuka“ studijos merginos – buvo sukurtas išskirtinis vaikiškas piešinys.

Gediminas Latvis photography

Pirmo aukšto vonia primena marinistinį stilių. Šioje erdvėje šaltas betonines plokštumas sušildo medžio imitacijos plytelės. Kruopščiai priderintas puošnus šviestuvas atkartoja betono faktūrą. Antro aukšto vonia spalviškai derinama prie namo interjero koncepcijos. Šioje vonioje jaučiamas gaivumas bei šviežumas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis