185 kv.m. namas Kaune: šiuolaikiškumas kiekviename kampe

Jauna keturių asmenų šeima, Kaune pasistačiusi nuosavą namą, svajojo jį įsirengti moderniai. Užsakovų norą įgyvendino architektės Elvina Varnauskienė ir Erika Rimšaitė, sukūrusios šiuolaikišką namo interjerą.

Charakteringiausias interjero bruožas – atspalvių monochroniškumas. Visiškai atsisakyta šiltų atspalvių ir pasitelkti tik pilki tonai, išryškinant medžiagų faktūras, audinių tekstūras ir baldų paviršius. Name yra daugybė didelių langų, tad tamsių spalvų šaltumą kompensuoja natūrali dienos šviesa.

Pirmame aukšte, bendroje erdvėje yra virtuvė, valgomasis ir svetainė. Architektės turėjo suprojektuoti virtuvę taip, kad ji susilietų su aplinka ir į akis nekristų buitiniai prietaisai. Tad čia buvo suprojektuota virtuvės sala ir talpi sieninė spinta, kur integruota visa buitinė technika ir suslėpti virtuvės reikmenys. Net ir gartraukis virš salos parinktas modernaus minimalistinio dizaino.

Asmeninio albumo nuotr.

Valgomojo zoną puošia pakabinamas šviestuvas, įspūdingas toršeras stovi svetainėje. Visi kiti šviestuvai yra paslėpti ir neakcentuojami. Tarp valgomojo ir svetainės zonų įrengtas židinys, integruotas kartu su sienine spinta. Tokiais sprendimais siekiama neapkrauti patalpų smulkiais pavieniais baldeliais, „švarioje“ erdvėje išryškėja lakoniškos baldų formos, geometriškas lubų skaidymas. Su sienomis nesikertančios lubos slepia užuolaidų karnizus, kas taip pat suteikia tvarkos pojūtį ir vizualiai aukština patalpas.

Pakilus į antrą aukštą, atsiduriama koridoriuje, kurio sienų monotoniškumą buvo nuspręsta paįvairinti pertvarų viršuje įrengiant viršlangius. Šios berėmio stiklo dalys ne tik suskaido nuobodžias plokštumas, bet ir įleidžia natūralią šviesą į belanges patalpas – drabužinę ir vaikų vonią.

Asmeninio albumo nuotr.

Miegamajam šeimininkai pageidavo ramios, tamsios ir solidžios atmosferos. Ramybės čia teikia ne tik atitinkamos spalvos, bet ir sunkios aksominės užuolaidos bei floko tapetai, kurie sukuria duslią akustiką. Šalia miegamojo įrengtas jaukus vonios kambarys. Architektė akcentavo, kad buvo stengtasi sukurti ne šiaip vonią, o būtent vonios kambarį. Čia jaukumas kurtas parinkus elegantišką atskirai pastatomą vonią, panaudojus užuolaidas, o plytelėmis išklojus tik dalį sienų – ten kur gali patekti vandens.

Ryškiausias namo kampas – tai mažojo sūnaus kambarys. Čia viena siena išklijuota intensyvios mėlynos spalvos tapetais. Visgi labai spalvingo kambario tėvai nenorėjo daryti, kad vaikui aplinka būtų priimtina ir paaugus. Kol kas žaismingą nuotaiką planuojama sukurti aksesuarų ir žaislų pagalba, o vėliau juos galės pakeisti paaugliui mielesni daiktai.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis