Paprasti būdai, kaip paversti miegamąjį kambarį prabangos salele

Neseniai persikraustėte į naujus namus ir svajojate apie miegamąjį, skleidžiantį jaukios prabangos įspūdį? Jei tuo pačiu norite ir sutaupyti, jums pravers šie praktiški patarimai.

Miegamajame kambaryje ne tik miegame, bet ir atgauname dienos metu išeikvotas jėgas, todėl aplinka reikia pasirūpinti. Laimei, prabangiam įspūdžiui sukurti nebūtina pirkti naujų baldų ar audinių – pakaks žinoti keletą principų, kuriuos naudoja tiek interjero dizaineriai, tiek viešbučių dekoratoriai.

Tinkama spalvų schema – pirmas žingsnis stilingo kambario link

Žinome, kad spalva yra vienas svarbiausių interjero atributų. O kokia spalvinė gama tinka miegamajam kambariui?

Tauriųjų akmenų atspalviai

Sodrūs brangakmenių atspalviai suteiks jūsų miegamajam užuominų į dekadansišką stilių. Nudažykite sienas matiniais dažais švelniam efektui sukurti arba blizgiais dažais atnaujinkite tualetinį stalelį, kėdę – šie daiktai akimirksniu virs dėmesį traukiančiais erdvės akcentais.

Shutterstock nuotr.

Vidurnakčio mėlyna

Leiskite nakties dangui jus įkvėpti – nudažykite sienas tamsia mėlyna spalva, sukurdami niūroką ir paslaptingą, bet kartu – jaukią ir žavią atmosferą. Prie šios spalvos interjero puikiai derės veidrodiniai baldai, nes jie atspindės šviesą ir kurs mistiškos prabangos įspūdį.

Shutterstock nuotr.

Rafinuota sidabrinė

Šviesiais sidabriniais tonais sukursite elegantišką, solidžią atmosferą. Be to, šis atspalvis dera su visomis kitomis spalvomis. Nudažykite sieną už lovos atkaltės tamsesniu atspalviu, kad sukurtumėte sodrų žemišką stilių.

Shutterstock nuotr.

Sodri raudona

Raudona spalva suteiks kambariui dramatišką įspūdį. Sodrūs uogų spalvų tonai puikiai tinka miegamojo erdvei – jie nėra įkyriai ryškūs, bet atrodo pakankamai solidžiai, kad atkreiptų dėmesį.

Shutterstock nuotr.

Juoda – balta

Šis kontrastingas derinys visuomet atrodo madingai ir padeda be didelių pastangų sukurti stilingą interjerą. Pasirinkite vieną spalvą medžiui, o kitą sienoms. Jei mėgstate eksperimentuoti, pabandykite dažais sukurti efektus. Dryžiai arba šešėlio efektas, spalvai pereinant iš juodos į baltą, pavers kambarį moderniu ir stilingu.

Shutterstock nuotr.

Pagrindinis akcentas

Įspūdžiui sukurti miegamajame kambaryje pakaks vieno įspūdingo baldo ar aksesuaro. Tai gali būti tviskantis sietynas, tamsaus medžio lovos rėmas, puošnus paauksuotas tualetinis staliukas ar aksominis krėslas. Galbūt šis akcentas jau yra jūsų kambaryje, tereikia jį tinkamai išryškinti. Neapkraukite kambario daugybe daiktų ir smulkių baldelių, leiskite prabangai išsiskleisti.

Jei galvojate, kokią tekstilę rinktis, prisiminkite taisyklę: mažiau yra daugiau. Nepagailėkite pinigų prabangiai šilkinei lovatiesei, o kiti aksesuarai lai būna paprastesni. Svarbu, kad jie derėtų spalvomis ir tekstūromis. Balta patalynė puikiai dera su prabangiais užtiesalais ir velvetinėmis pagalvėlėmis.

Shutterstock nuotr.

Prisiminimų svarba

Prieš eidami į parduotuvę, apsižvalgykite sandėliuke ir gerai išverskite visas spintas. Juk namus labiausiai puošia daiktai, turintys istoriją. Gal tai bus spalvingi stiklo rutuliukai, kuriais žaisdavote vaikystėje? Tereikės juos sudėti į lengvą stiklo vazą. Porceliano indai nebūtinai turi dulkėti už stiklo – juos galima ištraukti ir pastatyti ant lentynos.

Subtilūs niuansai

Jei norite, kad kambarys atrodytų ypač elegantiškai, įsigykite atskirą lovos apklotą. Siekdami dvigubo efekto, tieskite jį lovos kojūgalyje sulankstytą į dvi ar tris dalis – taip suteiksite patalams tūrio, spalvinės ir tekstūrų įvairovės. Prašmatnumo lovai suteiks ir įvairių dydžių pagalvėlės, ypač jei jos minkštos ir gerai išpurentos.

Tvarkingas naktinis staliukas

Dailus naktinis staliukas – neatsiejama prašmatnaus įvaizdžio dalis. Tik žinoma, ne tada, kai jį „puošia“ pusiau nugertos vandens stiklinės, telefono įkroviklis ir kitos smulkmenos. Visai kitaip staliukas atrodys, kai ant jo stovės grakšti lempa, vazelė su lauko gėlėmis ir kokia nors puošmena – kad ir retro stiliaus žadintuvas.

Shutterstock nuotr.

Įsigykite augalų

Pridėję žalumos, greitai ir lengvai pagražinsite savo kambarį. Nesvarbu, ar tai didelis papartis, ar keli vazoniniai augalėliai ant naktinio staliuko – kambarys akimirksniu paryškės ir pagyvės.
Minkštasuolis šalia lovos – kodėl gi ne?

Shutterstock nuotr.

Minkštasuolis ar krėslas – prabangos ir komforto detalė, kuri kartu ir labai praktiška. Ryte ji padės jums greičiau apsirengti ir išeiti pro duris, o vakare nenorėsite nieko kito, tik nugrimzti jame su knyga rankose. Taigi, raskite laisvą plotelį foteliui, kanapai ar kelioms kėdėms.

Dėmesio! Atsisiųsk naująją nemokamą „Sadolin Visualizer“ programėlę, nuskanuok norimą patalpą, išsirinki spalvą ir iš karto pamatyki, kaip ji atrodys po atnaujinimo. Savo idėjomis dalinkis su draugais, šeima ir kurkite savo svajonių namus kartu! Atsisiųsti programėlę galite paspaudę ČIA

Užsakymo nr.: PT_72330470

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis