Miegamasis prieš ir po: kaip įdomiai nusidažyti sieną

Tinklalapio TenKurNamai.lt įkūrėja Sigita nuolat keičia ir kuria savitus namus. Publikuojame jos patarimus, kaip į miegamąjį įnešti gyvumo. Pasirodo, tam gali pasitarnauti ir geometriniai raštai ant sienų.

Miegamasis
Miegamasis
TenKurNamai.lt nuotr.

Džiaugiuosi miegamojo spalvų pasirinkimu, o geometrinė siena yra pats geriausias dalykas, nutikęs šiam kambariui. Pastebėjau, kad kambario mažumas – labai didelis privalumas. Neapsikrauni nereikalingais daiktais, o ir šiaip, kiek vietos reikia tokiame kambaryje? Užtenka, kad tilptų lova. Noriu pasidalinti su Tavim miegamojo prieš ir po vaizdais. Pati žiūriu ir negaliu patikėti, bet pasirodo – įmanoma. Kambarį iš jokio paversti į nuostabų, jaukų ir gražų.

Miegamasis
Miegamasis
TenKurNamai.lt nuotr

Geometrinė siena tapo pagrindiniu šio kambario akcentu. Ji tikrai krinta į akis tik užėjus į kambarį, bet gulint ar sėdint lovoj tikrai yra nepastebima ir neblaško, nes jos paprasčiausiai nesimato.

Kaip dažyti geometrinę sieną?

Sieną taip nudažėme naudodami paprasčiausią dažytojų juostelę. Ją klijuoja prie lubų, ar kitų sienų, kurių nenori ištepti. Dažniausiai ji yra geltonos spalvos ir popierinė. Tau reikės:

–popierinės lipnios juostos;
–mažiausiai trijų spalvų dažų;
–teptukų ir volelių dažymui.

Trijų spalvų dažų reikia tam, kad išryškėtų juostos tarp geometrinių formų. Mes juostoms pasirinkome baltą spalvą. Pradedam – nulupame tapetus (mūsų atveju) ir sieną nudažome ta spalva, kokios bus juostos.

Miegamasis
Miegamasis
TenKurNamai.lt nuotr

Klijuojame juostą. Gali turėti aiškų planą ir žinoti kaip klijuosi juostas, arba gali tai daryti kaip išprotėjusi. Šiuo būdu galima dažyti visaip. Nebūtina daryti taip, kaip padarėme mes. Duok laisvę fantazijai ir gal Tavo siena bus dar įdomesnė.

Miegamasis
Miegamasis
TenKurNamai.lt nuotr

Užklijavus juostelę reikia išsirinkti kurie plotai bus ryškūs (pas mane mėlyni). Aš juos pažymėjau su spalvotu pieštuku, kad būtų aišku, kur dažyti. Dažyti pirmiausia reikia pagrindine spalva, paskui ta, kurios bus tik mažesni ploteliai. Mes dažėme du kartus. Po antro karto, dar dažams nenudžiūvus reikia nulupti juostelę. Taip apsisaugosi ir nenuplėši juostelės kartu su išdžiūvusiais dažais.

Miegamasis
Miegamasis
TenKurNamai.lt nuotr

Ir viskas! Galima eiti ir gyventi. Arba daryti remontą toliau, iki laimingos pabaigos. Smagiausia, kad naudojant šį būdą galima išgauti įvairiausius raštus, formas ir turėti kokią tik nori sieną. Reikia tik nebijoti eksperimentuoti.

Miegamasis
Miegamasis
TenKurNamai.lt nuotr

Kviečiame pasidalinti komentaruose, kokių dažymo būdų žinote Jūs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis