Miegamasis kambarys: oranžinės spalvos oazė

Oranžinė spalva, panaudota miegamojo kambario interjerui dekoruoti, atrodytų kiek per aktyvi. Tačiau pagal rytų tradicijas ši spalva suteikia energijos, stimuliuoja. Tad kodėl nepabandžius?

Idėjos nenuobodžioms knygų lentynoms
Spalvos interjere: juoda

Visgi, jei apsisprendėte dekoruoti miegamąjį kambarį oranžine spalva ar jos atspalviais, remkitės šiais patarimais:

1. Pagalvokite, kiek daug oranžinės spalvos norėtumėte savo kambario interjere? Norint apsispręsti, atkreipkite dėmesį į savo kambario dydį, ir į tai ar oranžinę spalvą kambaryje naudosite kaip esminį foną, ar kaip akcentą.

2. Kokią oranžinę pasirinkti – beveik geltoną, apelsino, persiko ar beveik raudoną oranžinę? Tai priklausytų nuo norų, gal net galimybių: kokio intensyvumo detales, aksesuarus rasite nusipirkti. Šiek tiek sušvelninti oranžinės spalvos jėgą gali pilki atspalviai. Todėl ypatingai gražūs oranžinės, pilkos spalvų deriniai namų erdvėse.

3. Pasitelkite tamsiai rudos ar beveik raudonos spalvos medienos baldus. O veidrodžių, paveikslų rėmai, pratęstų oranžinės spalvos egzistenciją raudonoje ar rudoje spalvose.

4. Kambaryje galėtų atsirasti, oranžinės spalvos užuolaidos, lovos užtiesalai, pagalvėlės, ypač jei kambario sienos baltos ar pilkos spalvos.

5. Oranžinės spalvos vaiskumui atsvara galėtų tapti vėsaus paviršiaus medžiagos, pavyzdžiui, šilkinės pagalvėlės, patalynė, užuolaidos. Augalai savo žaluma ataušina oranžinės spalvos karštį ir įneša gyvybės į kambario erdves.

Pasidairykime, kaip naudojama oranžinė spalva, dekoruojant miegamuosius, žemiau esančiose nuotraukose:

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis