Kaip miegamąjį paversti jaukia ir praktiška erdve

Gal jau ilgai su savo antrąja puse miegate ant čiužinio, nes niekaip neapsisprendžiate kaip turi atrodyti Jūsų miegamasis? Pradedant galvoti apie miegamojo interjerą, pirmiausiai reikia prisiminti, kad miegamojo kambarys neturėtų „iškristi” iš bendro namų interjero. Nebent specialiai norėtumėte sukurti tarsi tik Jums skirtą negyvenamą salą. Kaip tai padaryti, pataria „Ellin baldai“ specialistai.

Žinoma, miegamasis nebūtinai turi būti skirtas porai. Visais atvejais renkantis baldus reikia atsižvelgti į kambario išplanavimą.

Shutterstock nuotr.

Atkreipkite dėmesį į tai, kur ir kokio dydžio miegamajame yra langas, kokio dydžio pats kambarys, kaip išplanuota jo erdvė. Kai tai apžiūrėsite, sprendimas kaip išsirinkti miegamojo baldus bus paprastesnis.

Shutterstock nuotr.

Jei jau sugalvojote, kaip atrodo Jūsų svajonių miegamasis, tuomet nepamirškite atsižvelgti ir į kitus svarbius aspektus.

• Paprastai miegamojo komplektą sudaro lova, spintelės prie lovos, spinta, komoda (gali būti su veidrodžiu), kėdės, krėslai ar minkšti kampai. Taip pat, kam bus skirta spinta – ten dėsite tik patalynę, ar kabinsite ir drabužius? O gal papildomai Jums reikės lentynų? Ar tamsaus kambario? 

Shutterstock nuotr.

• Nuspręskite, kokio stiliaus bus miegamasis. Dažniausiai renkamasi iš klasikinio ar modernaus baldų dizaino stiliaus. Klasikiniams baldams būdingos aptakios formos, puošybos elementai. Tokie baldai gausūs detalių, dažnai gaminami iš medienos.

Shutterstock nuotr.

Moderniam stiliui atvirkščiai būdingas minimalizmas ir netiesa, kad moderniam stiliui netinka natūralus medis. Jei norite, kad baldas tikrai taptų išskirtinis, tuomet derinkite natūralų medžio masyvą su natūralia medžio faneruote (medžio lukštu). Taip baldai atrodys 100 procentų iš medžio masyvo, o finansiškai bus pigesni negu iš medžio masyvo.

Shutterstock nuotr.

• Nors raudona ir laikoma aistros spalva, tačiau prieš renkantis tokios spalvos baldus, reikia įvertinti ir tai, kad miegamasis - ne tik meilės, bet ir poilsio kambarys. Ryškios ir akį rėžiančios spalvos gali trukdyti ramiam poilsiui.

Shutterstock nuotr.

Tačiau nesuklyskite, pernelyg tamsios spalvos taip pat nėra geriausias sprendimas. Tamsiame kambaryje gali apimti sunkios mintys, gali tapti sunkiau keltis iš ryto. Geriausiai derinti natūralias spalvas su tam tikrais akcentais. Mėgstantiems natūralumą patartina rinktis natūralius, Vaškus, aliejus, vandens pagrindo dažus. 

Shutterstock nuotr.

• Pagrindinis miegamojo baldas – lova. Tačiau lova neturėtų būti lėktuvų pakilimo tako dydžio, nes gali išdarkyti bendrą miegamojo interjero vaizdą. Lovą rinkitės atsižvelgę į miegamojo kambario dydį, lovą dvigulė ar viengulė lova jūsų pasirinkimas.

J.Kamenskas nuotr.

Svarbu, kad galėtumėte lovą apeiti iš abiejų pusių. Apgalvokite ir apie tai, kad lova gali būti ne tik miegojimo baldas. Pavyzdžiui, erdvė po ja dažnai yra paliekama tuščia, o juk ten galima įrengti stalčius patalynei ar kitiems daiktams.

Informacija iš www.ellin.eu

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis