Kaip lovas kloja dizaineriai?

Dažnai dizaineriai lovas kloja visiškai kitaip negu kad mus mokė mūsų mamos. Kadangi skirtingi dizaineriai ir jų klientai turi skirtingus skonius ir poreikius, yra gausybė būdų, kaip stilingai pasikloti lovą. Dizaineriai koncentruojasi ties patogumu, ramybės pojūčiu ir individualumu. Jeigu norite savo lovą pasikloti „dizaineriškai“, štai keli patarimai.

Patalai

Patalynė nebūtinai turi būti vienos spalvos ar komplektas – su paprasta paklode klokite tinkančią, bet skirtingos spalvos, antklodės užvalkalą. Taip pat galite maišyti ir derinti įvairių spalvų ar raštų patalynė – taip sukursite unikaliai atrodančią lovą.

Jeigu naudosite raštuotą medžiagą arba ryškias spalvas, būtent raštuotą medžiagą naudokite pagalvėms apvilkti, nes juos pigiau pakeisti negu pūkinių antklodžių užvalkalus. Dažnai stilistai keliais centimetrais užlenkia lovatiesių kraštus – tuomet matosi paklodės ir lova atrodo patraukliau negu preciziškai iškrakmolyta ir uždangstyta lova.

Pagalvės

Kai klosite lovą, jūs turbūt norėsite panaudoti europietiškas pagalves (didelės kvadratinės pagalvės – 66 x 66 cm), standartiškas pagalves ( maždaug 51 x 66 cm), paprastas pagalves, ant kurių dėsite galvą ir dekoratyvines pagalvėles.

Viengulei lovai – 1 europietiška, 1 standartinė, 1 paprasta ir 1 dekoratyvinė pagalvė.

Dvigulei lovai (nuo vidutiniškos iki plačios) – 2 europietiškas, 2 standartines, 2 paprastas ir 1 dekoratyvinę pagalves.

Karališko dydžio lovai – 3 europietiškas, 2 standartines, 2 paprastas ir 1 dekoratyvinę pagalves.

Pagalvės turėtų būti sudėtos taip: prie atlošo/sienos statoma europietiška pagalvė, tuomet standartinė pagalvė ir paprasta pagalvė. Dekoratyvinė pagalvėlė turėtų būti statoma per viduriuką.
Tik nepersistenkite – jei pridėsite per daug pagalvių, nebeliks vietos ant lovos jums atsigulti.

Skara/šalikas ant lovos

Naujas, dizainerių plačiai naudojamas lovos aksesuaras yra lovos šalikas. Lovos šalikas yra tarsi pailga staltiesėlė, klojama jūsų lovos pabaigoje. Lovų šalikai yra pakankamai populiarūs viešbučiuose, tuo tarpu miegamuosiuose jie dar tik pradeda populiarėti. Lovų šalikai naudojami apsaugoti patalynę nuo sutepimo jei kas nors atsigula nenusiavęs batų ar ant lovos užkelia lagaminus ar rankines. Be to, tai dar vienas apklotų sluoksnis, kuris šildo jūsų kojas miegant.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis