Kaip įrengti mažą miegamąjį?

Yra daug paprastų būdų, kurie padės mažus miegamuosius vizualiai padidinti ir iš esmės padaryti gražesniais. Vienas mažo miegamojo pliusas – norint pokyčių, nebūtina išleisti daug pinigų.

Pirmiausia pabandykite perstumdyti miegamojo baldus. Išneškite iš kambario nenaudojamus baldus, taip pat išmeskite jau perskaitytus žurnalus.

Dažų spalvos pasirinkimas

Mažame miegamajame pasirinkite žaismingą sienų spalvą arba dizainą. Pavyzdžiui, šviesios ar ryškios spalvos geriau atveria kambarį ar sukuria iliuziją, jog kambaryje yra daugiau erdvės. Be to, mėlyna, balta ar geltona spalvos leis lengviau pritaikyti kambario aksesuarus.

Paveikslai, sienų šviestuvai ir aksesuarai gali suteikti kambariui visai kitą veidą. Užuolaidų spalva neturėtų kirstis su jau naudojamomis kambaryje spalvomis. Priešingai, užuolaidos turėtų papildyti kambario spalvas ir suteikti kambariui aukštumo ir didumo pojūtį.

Daugiau šviesos

Maži miegamieji turėtų būti gerai apšviesti. Jeigu kambarys tamsus, jis gali atrodyti mažesnis nei yra. Rinkitės plonesnes užuolaidas, kurios praleistų į kambarį daugiau šviesos. Tai turėtų vizualiai padidinti kambarį.

Galima mažo miegamojo vieną sieną nudažyti labai ryškia spalva (jei tamsia, tuomet baldai turi būti šviesūs). Jeigu nenorite vienos ryškios spalvos, galite pasirinkti dvi skirtingas spalvas ir nudažyti sienas vertikaliomis linijomis. Vertikalios linijos sudarys iliuziją, jog kambarys yra aukštesnis, didesnis ir atviresnis.

Veidrodžiai ir dekoravimas

Mažame miegamajame kambaryje pakabinkite kelis ilgus veidrodžius. Veidrodžiai sudaro iliuziją, jog kambarys yra didesnis nei iš tiesų bei atspindi daugiau šviesos.


Shutterstock nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis