Dažniausiai pasitaikančios klaidos įsirengiant miegamąjį

Tinkamai įsirengti miegamąjį nėra lengva užduotis, nes šis kambarys turi būti toks, kuriame vakare būtų lengviau nurimti, o ryte teigiamai pasikrauti.

Ne visada pavyksta miegamajame sukurti malonią, harmoningą atmosferą – dažniausiai taip nutinka dėl to, kad pasirenkami netinkami baldai arba jie pastatomi netinkamose vietose. Aptarsime dažniausiai pasitaikančias klaidas įsirengiant miegamąjį.

„Apartment Therapy" rašo, kad reikia skirti didelį dėmesį naktiniam staliukui. Nėra skirtumo, koks jis – ar vietoj jo naudojama knygų krūva, kėdė, o gal elegantiškas stalelis – svarbiausia, kad jis būtų tinkamo dydžio ir aukščio. Stalelio aukštis turi sutapti su čiužinio aukščiu – jei jis bus per žemas, tada bus sunkiau naktį padėti ant jo, pavyzdžiui, stiklinę vandens.

Vida Press

Geriau, jei miegamajame yra ne vienas šviesos šaltinis lubose, bet keli keliose vietose, pavyzdžiui, ant naktinio stalelio, virš lovos, prie sienos ir pan. Ryte vos prabudus nesinori jungti didelio šviestuvo, ryškiai apšviečiančio visą kambarį, nes jo šviesa akina ir rytas prasidės nuo nelabai malonių pojūčių.

Vida Press

Šviesos šaltinius patalpoje rekomenduojama rinktis įvertinus savo kasdienius įpročius – jei mėgstate skaityti knygas, rinkitės stalinę lempą, o jei patalpoje yra veidrodis – įrenkite šviesos šaltinį virš jo ir pan.

Miegamajame įsirengę kelis šviesos šaltinius, galėsite pasirinkti, kuris jų konkrečiu metu yra tinkamiausias.

Svarbus miegamojo akcentas yra minkštas, pūkuotas kilimėlis, priderintas prie lovos. Daug kas daro klaidą – kilimėlį tiesia lovūgalyje, bet patiestas tokioje vietoje jis neatlieka savo pagrindinės funkcijos: ryte keltis nelengva, o padėję kojas ant minkšto kilimėlio, gauname pirmą teigiamą užtaisą.

Šiuolaikinis pasaulis neįsivaizduojamas be naujausių technologijų, įskaitant išmaniuosius telefonus, todėl daug kas prieš miegą prie lovos įjungia krautis mobilųjį telefoną. Vis dėlto toks įprotis siejamas su įvairiais pavojais sveikatai, kuriuos sukelia padidintas radiacijos kiekis, todėl nereikėtų susitelkti vien į patogumą, bet paieškoti sveikatai palankesnio sprendimo.

Vida Press

Vienas iš variantų yra pasirinkti naktinį staliuką su apatine lentyna – telefonas negulės prie galvos, bet ir nereikės keltis iš lovos vos tik nubudus ryte.

Lovą vertėtų statyti tokioje vietoje, šalia kurios yra kištukinis lizdas – tai palengvins elektros įrenginių (ne tik telefono) naudojimą.

Vida Press

Kas tiki, kas ne, bet dauguma specialistų rekomenduoja lovą statyti pagal fengšui principus. Jie skelbia, kad lova turi būti pastatyta taip, kad gulintysis galėtų matyti kiekvieną, įeinantį pro miegamojo duris, todėl lovos nereikėtų slėpti už pertvarų arba statyti tolimiausiame kambario kampe. Taip pat svarbi lovos kryptis – pavyzdžiui, kojūgalio geriau nenukreipti į duris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis