44 kv.m minimalistinio stiliaus loftas Vilniuje FOTO

Skandinaviškas interjeras iki šiol žavi Europos regionų gyventojus, o lietuviai, žinoma, taip pat ne išimtis. Šviesi, kiek sterili, tačiau ne mažiau jauki aplinka, kurioje dėmesys koncentruojamas tik į keletą originalių interjero detalių – tokia būsto vizija sužavėjo ir 27-erių vilnietę Laurą Mikučionytę.

Interjerą Laura kūrė pati. Ji teigia, jog ilgai svarstyti apie tai, kurias spalvas, plyteles ar kėdes rinktis, neteko: „Loftą įrengiau labai greitai ir spontaniškai galbūt todėl, kad jau ilgą laiką, prieš įsigyjant būstą, turėjau viziją, kaip atrodys mano pačios namai. Tiesa, prieš 10 metų buvau įsitikinusi, kad juose bus pilna mažų smulkių detalių: jie bus tokie kaip tėvų, kuriuose užaugau –šilti, jaukūs ir dvelkiantys provansu. Tačiau ėmiau žavėtis skandinavišku minimalizmu ir ilgainiui ateities namų interjero vizija kardinaliai pasikeitė: ėmė patikti kur kas šaltesnis ir „švaresnis“.

44 kv.m patalpos sienas po lofto įrengimo nuo pradinės jų išvaizdos pasikeitė mažai. Laura pasakoja nenorėjusi preciziškai tvarkingo būsto įvaizdžio, todėl sienų nelygino – didžiąją jų dalį nudažė baltai, tačiau kai kurias sienų dalis paliko nepaliestas: „Šiame pastate tarybiniais metais buvo „Elfos“ gamyklos konstravimo biuras, todėl siekiau lofte palikti ir gamyklą primenančias detales. Pramoninių patalpų įspūdį sukuria tiek šviestuvai, nepaslėpti laidai, tiek vaizdas pro langus.“

Skandinavišką interjerą mergina papildė tiek industrinio, tiek retro stiliaus detalėmis: „Vienas svarbiausių daiktų namuose – patefonas, kurį kažkada man paskolino draugas, kad galėčiau klausytis senų plokštelių. Jų kolekcija taip pat puikiai įsilieja į būsto interjerą.

Namus puošia ir ventiliatorius, kurį Laurai įkurtuvių proga padovanojo tėvai: „Kiekvienas, nemeluoju, tikrai kiekvienas, pirmą kartą apsilankęs mano namuose, pirmiausiai dėmesį atkreipia dėmesį būtent į jį.“

Dar viena smulki, tačiau labai svarbi ir originali lofto interjero detalė – retro dizaino šviestuvų jungikliai. Juos Laurai teko atsisiųsti iš Italijos, nes Lietuvoje, deja, jų rasti neįmanoma.

Šiuo metu ypač populiarų ir madingą „SMEG“ šaldytuvą būsto savininkė svajojo įsigyti nuo vaikystės, o lofto įrengimo metu merginai pavyko tokį nusipirkti netgi labai pigiai: „Šaldytuvas buvo brokuotas, o, tiksliau, keliose vietose įbrėžtas. Taigi, „SMEG“ šaldytuvą nusipirkau kone 4 kartus pigiau nei jis kainuoja įprastai.

Paklausus ar taip įsirengti loftą yra labai brangu, Laura atsako, jog kaina priklauso nuo to, kiek žmogus pasiruošęs investuoti į kokybę: „Įsirengti loftą galima tikrai labai pigiai, kaip ir bet kokį kitą būstą, tačiau aš pasirinkau kokybę ir tikrai nesigailiu – juk, pavyzdžiui, daug maloniau grįžus po darbo, vaikščioti basomis medinėmis grindimis nei šaltu linoleumu. 

Taip pat kaina priklauso ir nuo fantazijos: nemažai dalykų man beveik nieko nekainavo. Lovos ir staliuko idėją pasiskolinau iš skandinaviško interjero žurnalų: rankomis darytos baldų dalys iš palečių Lietuvoje žaibiškai populiarėja, nes tai ne tik nieko nekainuoja, bet ir atrodo labai įdomiai. Tačiau šiuo metu interjero dar tikrai nelaikau baigtu ir, manau, kad jo kūrimo etapas niekada neturės pabaigos – bent man tai – didelis didelis malonumas“,– pasakoja būsto savininkė.

Fotografas – Gytis Vidžiūnas.

Visą interjerą galite apžiūrėti galerijoje:

***

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis