Viešbutis, kuriame sūkurinė vonia įrengta ant stogo

Vienas naujausių statinių Palangoje – „Amberton Green Apartments“ – pirmasis šiame Lietuvos kurorte atvėręs poilsiautojams saulės vonių terasą su gultais, poilsio zona ir sūkurine vonia ant stogo. Jis kartu išpildo viešbučio kūrėjų ir valdytojų sumanymą – sukurti vienovę tarp vidaus, maksimaliai išnaudojant pastato lokaciją pačiame Palangos centre, šalia Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios ir Rąžės upės. Pasak viešbučio architekto dr. Edgaro Neniškio, šis sprendimas pretenduoja į aukščiausios kokybės architektų ir vystytojų požiūrių sinergijos apdovanojimą.

„Plėtojant viešbučio koncepciją ir tuo pačiu interjerą, buvo stengiamasi sukurti vienovę tarp
vidaus ir išorės. Fasadų medžiagos naudojamos ir vidaus apdailai, taip formuojant
nenutrūkstamo erdvės tekėjimo įspūdį. Jį sustiprina ir visus aukštus apjungiantis vidinis
kiemas, tampantis savotišku parku, kur visi neišvengiamai susitinka, bendrauja“, – sako dr. E. Neniškis.

Kuriant viešbučio interjerą laikytasi nuostatos naudoti tik natūralias medžiagas, kurios tuo pačiu būdingos Palangos aplinkai: medis, molis, smėlis, akmuo, rūdintas plienas. Jos skirstomos taip, kad išryškėtų pagrindinė architektūrinės koncepcijos mintis – vidaus kiemu sujungti du tūriai – senas ir naujas.

Pasak E. Neniškio, viešbučio projekte įgyvendinti ir du unikalūs sprendimai – įspūdingų gabaritų žalioji siena bei stogo pliažas. Be to, pastatas yra unikalioje Palangos vietoje – pačiame kurorto centre, kur gausu kultūrinių sluoksnių, o taip pat – ir gamtinių elementų. „Juos stengtasi atskleisti ar net paryškinti bei taip sukurti maksimaliai natūralią aplinką poilsiautojui, nes žmogus atvyksta į kurortą ir turi čia nurimti, tapti aplinkos stebėtoju: matyti kaip teka upė, juda dangumi saulė, klausytis bažnyčios varpų, stebėti kerojančius medžius ir augalus“, – sako E. Neniškis.

Didžiausiais šio projekto iššūkiais architektas įvardija vidaus kiemo sukūrimą, įrengiant išskirtinių matmenų žaliąją augalų sieną, kuri tapo viešbučio vizitine kortele. Ne mažiau pastangų, išmonės ir patirties pareikalavo viešbučio restorano įrengimas prie upės, taip sujungiant vidinį kiemą su žaliąja pakrante, bei pliažo ant pastato stogo įrengimas – jis atveria galimybę mėgautis saulės ir vandens voniomis Palangos senamiestyje.

Užsakymo nr.: PT_65661342

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis