Vieno 70 kv. m. buto sostinėje interjeras

Šis interjeras skirtas dviem moterims – mamai ir dukrai. 70 kv. m. būste atskirta miegamojo-svetainės zona ir valgomasis. Svarbiausia kuriant interjerą buvo praktiškai suprojektuoti visą nestandartinę erdvę.

„Šias dvi erdves galima sujungti taisyklingai suplanavus butą ir pasirinkus kokybiškus multifunkcinius baldus. Būsto išplanavimą reikia apgalvoti taip, kad būtų patogu jį keisti, t.y. iš svetainės transformuoti į miegamąjį. Pirmiausia atkreipti dėmesį į minkštąją dalį - ar tai sofa-lova, kampinė sistema, ar šalia bus statomas papildomas baldas ir kiek vietos užims“, - teigia interjero dizainerė Daiva Česnauskaitė.


Sofa-lova parinkta derinant prie modernios buto aplinkos. Ji suteikia lengvumo, lovoje esantis miegamojo mechanizmas su čiužiniu yra kokybiškas ir patvarus.

Taip pat nepamiršti numatyti patogaus praėjimo ar bent priėjimo iš vienos pusės. Trukdantys baldai, pavyzdžiui, staliukas turėtų būti lengvai stumdomas ar ant ratukų. Analizuojant šį projektą, parinktų staliukų kojelės yra tarsi slidės. Todėl jį labai paprasta nustumti į šoną. Šalia esantys kiti baldai, pavyzdžiui, kavos staliukai yra labai lengvi. Jei yra poreikis, juos greitai galima patraukti.

Derėtų skirti dėmesio ir apšvietimui. Jis turi būti pritaikytas abiems zonoms. Nuo ryškaus, tinkančio skaitymui iki subtilaus, romantiško. Tai padeda sukurti jaukią atmosferą.

Asmeninio archyvo nuotr.

Rinktis langų audinius reikėtų prieš tai įvertinus kambario padėtį pagal pasaulio šalis. Tokiame kambaryje, kai erzina rytinė saulė siūlyčiau rinktis „black‘outines“ užuolaidas, kurios nepraleidžia nė menkiausios saulės šviesos. Dar labai svarbu, kad aplinka, spalvos būtų tinkamos tiek vienai, tiek kitai erdvei. Geriau kurti ramią atmosferą, o ją pagyvinti interjero detalėmis, kurias vakare prigesina jauki šviesa“, - pasakoja D. Česnauskaitė.

Planuojant būstą, pirmiausia reikia įvertinti, kokia tai patalpa, koks stilius yra artimiausias būsto šeimininkams. Tuomet proporcingai išdėlioti ir parinkti tekstūras, faktūras, spalvas. Jeigu norima prabangios svetainės, tai joje turėtų dominuoti prabangos jausmą keliančios spalvos, blizgūs paviršiai. Tam, kad erdvė taptų šiltesnė, reikėtų ją minimaliai prigesinti matiniais paviršiais, gali būti ir tamsesniais tonais. Jeigu ramiame interjere trūksta gyvybės, ją pagyvinti galima ne tik ryškesnėmis spalvomis, bet ir įdomiomis tekstūromis, blizgiais paviršiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis