Pirmieji sužinokite, kokia spalva bus madingiausia 2017 metais

Architektūros, mados ir dizaino pasaulis 2017-uosius metus paskelbė mėlynos spalvos metais. Pasak Heleen Van Gent iš „AkzoNobel“ Pasaulinio estetikos centro, šiandien žmonės iš naujo įvertina tai, iš ko susideda kasdienis gyvenimas – šeimą ir draugus, ryšį su gamta ir aplinka, malonius patyrimus, o mėlyna spalva puikiai tai išreiškia. Garsi dažų kompanija „Sadolin“ skelbia, kad būtent ši – nutrinto džinso – spalva padės naujai pažvelgti į mus supančią aplinką ir kasdienes patirtis paversti dar svarbesnėmis.

Mėlyna-nutrinto džinso spalva

Kodėl kitąmet ant pjedestalo stovės būtent ši spalva? Heleen Van Gent iš „Dulux“ Pasaulinio estetikos centro sako, kad nutrinto džinso („Denim Drift“) spalva pasirinkta 2017 metų spalvų paletės pagrindu dėl jos įvairovės ir universalumo. Ji graži, nesenstanti ir įvairiapusė, taigi, tinka įvairiems interjero stiliams ir poreikiams.

Paprasčiausiai naudojant skirtingus mėlynos tonus ir atspalvius, galima sukurti vis kitokią nuotaiką. Derinant ją su šviesesniais tonais, sukuriamas gaivus ir lengvas pojūtis, o kartu su tamsesnėmis spalvomis ji atrodys dramatiškai ir net mistiškai.

Taigi, žvilgtelkime į naujausias tendencijas, kaip panaudojant nutrinto džinso derinius su kitomis spalvomis sukurti namuose turtingą aplinką.

Spalvų kolekcija "Naujasis romantizmas"

Naudokite gamtos įkvėptą spalvų paletę ramiam ir jaukiam namų pasauliui suskurti. Daugelis mūsų stengiamės gyventi taip, kad būtume darnoje su aplinka ir jai nekenktume. Tai puikiai atspindi pasirinkimas virtuvėje naudoti vėsią nutrinto džinso, natūralias žemės žalumo ir švelnią levandų spalvas. Toks spalvų derinys sukurs apmąstymams tinkamą aplinką, kurią gali vainikuoti vešli augmenija ir gamtiniai elementai, pavyzdžiui, pinti aksesuarai.

Shutterstock nuotr.

Spalvų kolekcija "Darbas namuose"

Nykstant fizinei skirčiai tarp namų ir biuro, spalvas galima panaudoti pritaikant namų erdves darbo poreikiams. Juk nenorite, kad visas kambarys atrodytų tarsi biuras. Darbo ir poilsio režimą būtina gerai subalansuoti, tad jei jums tenka padirbėti iš namų – zonuokite erdves pasitelkdami kontrastingas spalvas. Tarkime, darbo vietą galite išskirti spalvinėmis figūromis. Tai gali būti intensyvios garstyčių spalvos sienos fragmentas ties stalu su kompiuteriu ir popieriais. Jis įrėmins stalo betvarkę, padės sutelkti dėmesį ir suteiks įkvėpimo.

Shutterstock nuotr.

Spalvų kolekcija "Gyvenimas drauge"

Mes visi norime priklausyti grupei, tačiau kartu ir turėti savo kampelį, kuris atspindėtų mūsų individualumą. Tai ypač aktualu šeimoms, turinčioms ribotą plotą. Panaudodami artimas spalvas viename kambaryje galite sukurti individualias saleles ir nesudarkyti interjero. Šiltos, švelnios ir ryškios spalvos – vyšninė, rožinė ir neoninė – atskiedžiamos ramia nutrinto džinso gaiva padės sukurti jaukias ir žaismingas erdves, įkvepiančias bendrauti ir kurti drauge.

Shutterstock nuotr.

Spalvų kolekcija "Santūri prabanga"

Daugumai šiandienos žmonių svarbiau tampa ne turtas, o patirtys ir prisiminimai. Mes atsakingiau renkamės ir mažiau apsikrauname daiktais, nes labiau vertiname akimirkas, praleistas su brangiais žmonėmis. Šiuos pojūčius sustiprinti padeda minkšti tekstiliniai elementai, malonios liesti faktūros ir daug reiškiantys daiktai. Sukurti subtilią ir paprastos prabangos kupiną atmosferą padės švelnios ir neutralios spalvos su ryškesniais mėlynais akcentais. Jų apsuptyje dar geriau išryškės branginama ąžuolinė močiutės komoda ar iš tolimos kelionės parsivežtas kašmyro užtiesalas.

Shutterstock nuotr.

Praktiškas patarimas!

Norėdami praplėsti kambario erdvę, dažykite jį plačiomis horizontaliomis juostomis. Pagrindui naudokite šviesesnę spalvą.

Daugiau spalvų panaudojimo galimybių, kaip erdvės atrodo "prieš ir po" išvysite galerijoje:

Dėmesio! Atsisiųsk naująją nemokamą „Sadolin Visualizer“ programėlę, nuskanuok norimą patalpą, išsirinki spalvą ir iš karto pamatyki, kaip ji atrodys po atnaujinimo. Savo idėjomis dalinkis su draugais, šeima ir kurkite savo svajonių namus kartu! Atsisiųsti programėlę galite paspaudę ČIA

Užsakymo nr.: PT_72702658

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis