Patarimai kuriantiems minimalistinį namų dekorą

Jei pritariate Leonardui da Vinčiui, kad paprastumas yra didžiausias rafinuotumas, minimalistiniu stiliumi įrengti namai yra kaip tik jums. Nors jūs galite traktuoti minimalizmą kaip nuobodų, geras minimalistinis dekoravimas, iš tikrųjų, yra žavintis ir pavydėtinas įgyvendinti dekoro žygdarbis.

1. Sukurkite švarią erdvę minimalistiniu stiliumi

Netvarka yra vienas didžiausių streso šaltinių namų erdvėje. Minimalistinio požiūrio taikymas ne tik padės įvesti tvarką jūsų namuose, bet ir suteiks jiems paprastumo ir organizuotumo žavesio. Nors iš pradžių jums gali tekti apžiūrėti savo namus ir atsikratyti daiktų, kurių nebenaudojate arba nebenorite, rezultatas yra gyvenamoji erdvė be streso. Už spintelių ar skoningose dėžėse arba pintinėse paslėpkite tiek daiktų, kiek tik galite. Ir sudėkite ant stalo viršaus esančius daiktus ant padėklo, kad viską sutvarkytumėte.

Shutterstock nuotr.

2. Laikykitės savo minimalistinės spalvos istorijos

Daugybė spalvų ir raštų gali atrodyti perkrautai ir net kelti pojūtį, kad jūsų sienos ir baldai yra kakofonija, o ne patogi gyvenamoji erdvė. Išsirinkite vieną spalvą ar spalvų temą, norėdami sukurti minimalistinę harmoniją savo namuose.

Jei turite vienspalvę erdvę ir visuose pagrindiniuose balduose naudojate vieną vyraujančią spalvą, yra svarbu pakeisti spalvos tekstūras dėl kontrasto ir įdomumo. Jei turite daugiau nei vieną spalvą, laikykitės savo spalvos istorijos ir nenukrypkite nuo jos. Atkartokite ją visoje erdvėje, kad susietumėte viską į darnią, nuoseklią paletę.

Shutterstock nuotr.

3. Pusiausvyra yra raktas į minimalistinį dizainą

Pusiausvyra yra labai svarbus dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį minimalistiniame dizaine. Išdėliokite pagalvėles, meno kūrinius ar lempas poromis simetriškai skirtingose pusėse arba asimetriškai į vieną pusę“. Didelę reikšmę tam turės tai, kaip jūs suvokiate erdvę, jei daiktų išdėstymas bus paremtas pusiausvyra arba priešpastatymu kiekvienai grupei. Jei šią koncepciją yra sunku suvokti, pasikonsultuokite su interjero dizaineriu ar paieškokite konkrečių dekoravimo idėjų internete, atlikdami paiešką „minimalistinis namų dekoravimas“ ar „minimalizmas.

Shutterstock nuotr.

4. Pagrindiniu dekoro akcentu įgykite minimalistinę kontrolę

Jums patinka jūsų sofa? Paverskite ją dėmesio centru savo svetainėje. Visuomet turėkite pagrindinį akcentą, pavyzdžiui, centre pastatytą baldą, nuo kurio atsispindi kiekvienas kitas elementas. Norint laikytis minimalistinio principo, interjero dizainerė pataria galvoti apie savo kambarį kaip apie tinklelį ir atkreipti dėmesį į vertikalias ir horizontalias linijas, kurias sukuriate jame baldais, daiktais, meno dirbiniais, spalva ir t.t. Santūri šio elemento kontrolė gali būti labai galinga.

Shutterstock nuotr.

5. Sugrupuokite panašius elementus drąsiam minimalistiniam pareiškimui

Užuot namų dekoro daiktams buvus išmėtytiems ant bufetų, lentynų ir sienų, siūlome surinkti panašius daiktus į vieną tam numatytą vietą. Pavyzdžiui, sugrupuokite paveikslų rėmelius ar panašių daiktų kolekciją numatytoje vietoje – stiprybė slypi skaičiuose ir grupės panašių daiktų lemia labai drąsų, bet paredaguotą pareiškimą.

Shutterstock nuotr.

***

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis