„Namų stilius“: 2014 m. grindų ir sienų apdailos naujovės

Visais laikais žmonės eksperimentavo, ieškojo naujų stiliaus ir išraiškos formų, tad keitėsi ir būsto interjero mados tendencijos. Kaipgi šiandien nepasiklysti tarp daugybės stilių ir sukurti išskirtinį savo svajonių būsto interjerą? Vilniuje duris atvėręs naujasis interjero centras „Namų stilius“ pristato kitų metų grindų ir sienų apdailos naujoves.

Neįprasti raštai ir reljefas

Žmonėms, nemėgstantiems apsikrauti daiktais, tinkamiausias – modernus būsto interjeras. Dėl savo minimalizmo ir paprastumo jis išliks populiarus ir 2014 metais. Puikiai užmaskuotos buitinės erdvės, preciziškai balta sienų spalva, saikingas dekoras ir neutralaus atspalvio keramikos plytelių ar laminuotos medienos plaušų grindys sukurs erdvios ir sterilios aplinkos įspūdį.

Sterilus minimalizmas interjere; www.beautifulhomesdesigns.com

Jei manote, kad keraminės plytelės labiau tinka vonios kambariui nei gyvenamosioms patalpoms – labai klystate. Šiuolaikinės technologijos keramikos paviršių leidžia apdoroti taip, kad atrodo lyg vaikščiotum natūralios medienos grindimis. Šį pojūtį dar labiau sustiprina sendintos medienos lentų imitacija, šiltos spalvos, įdomus reljefas bei prigesintas plytelių paviršiaus spindesys. Jei tokios grindys bus šildomos, galėsite pamaloninti ir kūną, mat vaikščioti jomis išties gera.

Sendintos dažytos medienos lentų imitacijos keraminės grindų plytelės;
Namų stiliaus“ nuotr.

Ateinančiais metais dominuos daug raštų ir netradicinių spalvų derinių. Grindims ir sienų apdailai naudojamų keraminių plytelių paviršius bus dengiamas neįprasta glazūra, liejamas bangomis, išgaunant netradicinį reljefą. Populiarios ir medinių lentų ar net betono imitacijos.

2014 m. bus ypač madingas netradiciškai šaltas, betono konstrukcijas primenantis interjeras; „Namų stiliaus“ nuotr.

Visada populiarūs ir akiai neįprasti deriniai. Pavyzdžiui, lentų imitacijos sienų ar grindų plytelės dažomos medienai nebūdingomis spalvomis: raudona, mėlyna ar ryškiai geltona.

Šaltinis: www.kbbonline.com

Ateinantį sezoną nebus užmirštos ir mozaikos, išsiskiriančios ir preciziškai tiksliais, ir chaotiškais deriniais. 2014 m. būsto interjero naujovė – sienų plytelės, inkrustuotos Swarovskio kristalais, išmargintos aukso spalvos raštais, gėlėmis.

Kairėje - 2014 m. akį trauks įprasti ir chaotiški mozaikos deriniai; dešinėje - 2014 m. populiarūs gėlių raštai; „Namų stiliaus“ nuotr.


Jaukumo suteiks natūrali mediena

Norintieji namams suteikti daugiau jaukumo galės rinktis natūralios ar laminuotos medienos plaušų grindis. Tokios grindys namams suteikia savitumo. Medinės grindys yra ilgaamžės, jas prireikus galima atnaujinti nušlifuojant ir padengiant apsauginiu lako sluoksniu. Šias grindis taip pat galima padengti specialia alyva, taip sukuriant dar didesnį natūralumo įspūdį.

Kairėje - ąžuolo lentų grindys jaukiam namų interjerui; dešinėje - tarsi vabzdžių išgraužtos rievės unikalios kiekvienoje
parketlentėje
;Namų stiliaus“ nuotr.

Kelis dešimtmečius buvęs populiarus parketas, sudėliotas iš mažų lentučių, 2014 m. pozicijas užleis vientisoms lentoms, kurios kambariui suteikia erdvės ir natūralumo. Rankomis raižytas paviršius sukuria natūraliai grublėtą reljefą, kuris ne tik malonus akiai, bet ir juntamas vaikštant ar liečiant ranka.

Daugybė medienos rūšių, tradicinės ir neįprastos spalvos, paviršiaus apdorojimo būdai 2014 m. leis sukurti išskirtines grindis bet kokio stiliaus interjerui. Interjero centre „Namų stilius“ siūloma nuo elegantiškųjų ąžuolo, uosio, riešuto, klevo, buko, vyšnios iki egzotiškųjų polisandro, plienmedžio, koralmedžio, Jatoba, Zebrano, Kambala, Panga ir kitų rūšių parketlenčių.

Ateinančiais metais bus populiarios natūralios medienos parketlentės su nušlifuotais dviem ar visais keturiais lentelės kraštais. Tokios grindys interjerui suteikia prabangos bei vizualiai pailgina patalpą.

Kairėje - šlifuotų kraštų parketlentės sukuria ilgesnio kambario įspūdį; dešinėje - dūminto ąžuolo parketlentės išsiskiria itin
tamsia spalva; „Namų stiliaus“ nuotraukos


Ateinančiais metais siūlomas dar didesnis pasirinkimas savitos medienos struktūros parketlenčių: specialiai pašiaušto, dūminto, dažyto paviršiaus, įprastų ar šlifuotų kraštų. Dūminto ąžuolo parketlentės išsiskiria neįprastai tamsia spalva – ąžuolą garinant amoniako garuose, mediena tampa tamsesnė, beveik juoda. 2014 m. tokios parketlentės bus labai madingos.

Daugiau tendencijų – galerijoje:

Didelis išskirtinių parketlenčių ir keraminių grindų bei sienų plytelių pasirinkimas – interjero centre „Namų stilius“ Vilniuje, P. Lukšio g. 34 („Banginyje“ esančiame „Senukų“ prekybos centre).

Užsakymo nr.: PT_63401662

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis