Kaimiško stiliaus svetainės idėjos: 10 geriausių patarimų

Kaimiško stiliaus svetainės gali būti įvairių formų ir dydžių – nesibaiminkite šiam stiliui būdingų tradicinių raštų ir dekoratyvinių baldų kompaktiškame kambaryje. Pasisemkite įkvėpimo iš kaimo vasarnamių su mažais, bet puikiai įrengtais kambariais ir įgyvendinkite keletą dekoravimo gudrybių, kad kaimiškas stilius „suskambėtų“ mažoje svetainėje.

Pirma, įsitikinkite, kad kompaktiškoje kaimiško stiliaus svetainėje nėra tuščios erdvės. Užpildykite visas nišas. Jeigu šalia sofos trūksta vietos nedideliam staliukui, padėkite už sofos siaurą spintelę, kuri tarnaus kaip lentyna daiktams pasidėti.

Shutterstock nuotr.

Rinkitės baldus ant kojelių – taip matysis daugiau grindų ir dėl to kambarys atrodys didesnis. Ši gudrybė puikiai tinka kaimiško stiliaus svetainei, nes dauguma klasikinio stiliaus sofų ir fotelių gaminami kaip tik su gražiomis tekinto medžio kojomis. Ir verčiau nesirinkite derančio krėslo iš to paties komplekto, skirtingais audiniais aptrauktų baldų kompozicija padės sukurti eklektišką atmosferą. Laikydamiesi šios koncepcijos, apsipirkimo metu galėsite palyginti kelių pardavėjų siūlomą asortimentą ir išsirinkti kompaktiškiausius baldus, kurie neužgriozdins jūsų nedidelio kambario.

Shutterstock nuotr.

Kaimiško stiliaus esmė – sukurti malonią atmosferą. Todėl derinkite klasikinius variantus, pavyzdžiui, gėlių raštus, dryžius ir kaimo scenas. Audiniai ar tapetai su gyvūnais, pavyzdžiui, šuniukais ar viščiukais, iškart pridės kaimiško žavesio. Tiesiog rinkitės derančių spalvų audinius ir tapetus, kad būtų išlaikyta darna, teikite pirmenybę vidutinio ar mažo dydžio raštams, kad jie neužgožtų kompaktiško kambario.

Shutterstock nuotr.

1. Svetainė su gėlėtų pagalvių kolekcija
Kviečianti atsisėsti sofa su žemomis atramomis rankoms ir elegantiškomis kojomis būtų puikus variantas mažesnio dydžio svetainei. Naujumo jūsų sofai suteiktų spalvingų gėlėtų raštų pagalvėlės, kurių žavesys dar labiau atsiskleistų pilkų ąžuolinių grindų lentų fone. Šalia sofos galite patiesti, pavyzdžiui, violetinės spalvos kilimą. Už sofos padėtas stalelis sukurtų papildomą paviršių daiktams pasidėti.

Shutterstock nuotr.

2. Derinkite skirtingus fotelius
Vintažinę nuotaiką sukurti padės du skirtingi foteliai ir įmantrių formų staliukas marmuriniu paviršiumi. Toks sprendimas garantuotų dailų dizainą neužgrūdant nedidelės svetainės. Jeigu rinksitės eklektikos filosofiją, vadinasi, vietoj trijų dalių komplekto galėsite įsigyti nedidelius skirtingus fotelius. Patikėkite, pirmasis variantas reikalauja gerokai daugiau erdvės. Žavų įspūdį dar labiau sustiprins baltai dažytos grindų lentos ir elegantiško dizaino kilimas ant jų.

Shutterstock nuotr.

3. Du viename: televizoriaus staliukas ir bufetas
Televizoriui padėti vietoj žemo specialaus staliuko verčiau rinkitės bufetą su specialiai jam skirta erdve. Kai televizoriaus nežiūrėsite, galėsite tiesiog uždaryti bufeto duris. Likusiose baldo lentynose galėsite laikyti knygas, pultelius ir kitus daiktus, kuriuos svetainėje paprastai norisi turėti po ranka. Tokiu atveju jie nesimėtys kur papuola ir nereikės ieškoti papildomos vietos kur juos sudėti.

4. Svetainė su spalvota indauja
Baltai svetainei gyvumo suteiks retro stiliaus kelių spalvų indauja. Ji gali turėti įvairių dydžių dureles ir stalčius, o skirtingos spalvos padės geriau įsiminti, kur joje sudėti įvairūs daiktai. Tokios spintelės yra puikus pasirinkimas mažesnio dydžio kambariuose, nes jos tuo pačiu suteikia stalviršį tuo atveju, kai nėra pakankamai vietos stalui. Ypač naudinga vieta pasidėti lempai. Šalia tokios spalvotos indaujos puikiai žiūrėsis stambių raštų audiniu aptraukta kėdė.

Shutterstock nuotr.

5. Svetainė su supamąja kėde

Kai visi darbai nudirbti, pakabinkite savo prijuostę ir jaukiai įsitaisykite šviesaus medžio supamojoje kėdėje. Dar daugiau jaukumo jai suteiks paminkštinimo pagalvėlės, kurios gali būti rugiagėlių mėlynumo ar šmaikščiai geltonos. Nedidelėje svetainėje medinė supamoji kėdė yra puiki alternatyva masyviam krėslui, kuris užima gerokai daugiau vietos. Tačiau ji gali suteikti nemažiau jaukumo ir atsipalaidavimo, ypač turint omenyje tai, kad gali suptis!

6. Atsipalaiduoti kviečianti sofa
Smagūs dryžiai yra kaip tik tai, kas suteiks jūsų svetainei naujumo, o ribotai erdvei – įspūdį. Išmėginkite švelnesnes juostas ir ant sienos, esančios už didesnės apimties sofos, ant kurios nepamirškite padėti krūvos pagalvėlių. Jeigu rinksitės blyškias spalvas, tai padės sukurti švarumo ir erdvės įspūdį. Neišdailintas staliukas priešais sofą suteiks dar didesnį atsipalaidavimo jausmą.

Shutterstock nuotr.

7. Lagaminų stirta – ir gražu, ir praktiška
Praktiškumo jūsų svetainei suteiks daiktams laikyti skirti lagaminai ir vintažinės odinės dėžės – visa tai geriausiai žiūrėsis ant apmušto suolelio. Pastarajam geriausiai tiks škotiško pledo raštas, o jei jis atsikartos ir tapetuose – įspūdis bus dar didesnis. Šalia puikiai derės ir grubaus stiliaus priminimų lenta. Tokia lagaminų stirta ne tik garantuos daug vietos jūsų daiktams sudėti, bet ir taps puikiu akcentu nedidelėje svetainėje, kurios nereikės užgriozdinti erdvę žudančiomis indaujomis ir lentynomis.

Shutterstock nuotr.

8. Svetainė lapų tematika
Dar vienas puikus sprendimas nedidelei svetainei yra neutralus švelniai žalsvų spalvų apipavidalinimas. Išdidinti paparčiai ant tapetų ir lapų raštais margintos sofos pagalvėlės suteiks jaukumo ir ramybės. Papildomą šilumos pliūpsnį garantuos retro stiliaus kavos staliukas. Jeigu rinksitės vieningą temą, tai suteiks jūsų kambariui individualumo ir neleis atkreipti dėmesio į tai, kad kambarys nėra labai didelis.

9. Svetainės erdvė daiktams laikyti ir eksponuoti
Jeigu jūsų svetainės kambarys atlieka dar ir valgomojo funkciją, išsirinkite indaują su atviromis lentynomis, kuri atliks demarkacinės linijos funkciją – aiškiai atskirs dvi kambario zonas. Vienas didesnis baldas daiktams susidėti ir laikyti yra kur kas geresnis sprendimas nei daug nedidelių. Ši indauja gali turėti ir stalčių, ir atvirų lentynų, kad tilptų viskas ir būtų laikoma ten, kur patogu. Atvirose lentynose puikiai žiūrėsis vyno dėžės, kuriose galėtumėte laikyti servetėles ir staltieses.

Shutterstock nuotr.

10. Ant sienos pakabintos dėžės formos lentynos
Vietos knygų lentynose atlaisvinsite ant sienos pakabinę dėžės formos lentynėles. Ten jos atrodys kur kas geriau nei sudėtos ant kokio paviršiaus. Jose išdėliokite kokius mielus daiktus arba naudokite praktiniais daiktų laikymo tikslais. Čia puikiai žiūrėsis retro stiliaus skaitmeninės kameros ar kiti jūsų kolekcijos daiktai. Šios dėžutės formos lentynos gali kabėti ant odinių dirželių. Puikų foną tokiam sprendimui sudarytų melsvos spalvos sienos, kurios dar labiau išryškins jūsų turimus lobius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis