Kada geriausia rinktis modernistinį minimalizmą interjere?

Šiomis dienomis modernistinį minimalizmą, regis, gali išvysti ant kiekvieno kampo - aprangos dizaine, produkto pakuotėje, net ir reklamos tampa kur kas subtilesnės. Ne išimtis ir interjero dizaino kūrime. Tai sparčiai išpopuliarėjęs stilius, gimęs ketvirtajame šio amžiaus dešimtmetyje.

Pagrindinė ir išsiskirianti savybė – švarumas. Kuo mažiau detalių, tuo geriau. Funkcionalumas, erdvė, aiškios geometrinės formos, modernios spalvos bei šviesos panaudojimas, taip pat neatsiejami bruožai nuo modernistinio minimalizmo. Šį stilių labai dažnai galima aptikti populiariose parduotuvėse ar kitose visuomeninės paskirties objektuose, tačiau kodėl žmonės kurdami savo namų interjerą, vis tiek lieka ištikimi šiltai klasikai?

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Daugumai žmonių vos tik išgirdus šiuos du žodžius kyla asociacijos su šaltumu, didelėmis pilkomis erdvėmis ir nejaukumu. Iš vienos pusės, tai yra teisingos asociacijos, kadangi šis stilius mėgsta šaltus tonus ir jis tinka didelių erdvių būstuose. Viskas priklauso nuo to, kokius spalvų tonus pasirenkate savo namams. Tad jeigu jus vilioja šis minimalistinis stilius ir norite jį matyti savo naujuose namuose, nebijokite, pasitelkite šiltų spavų paletę ir pradėkite rinktis, nė negalvodami, kad suklysite.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Konservatyvūs dizaino kritikai, gali teigti, jog šiltų spalvų naudojimas modernistinio minimalizmo interjere yra tikras nusižengimas jau sukurtam stiliaus įvaizdžiui. Kaip bebūtų, laikas vietoje juk nestovi, atrandami nauji stiliai, nauji deriniai – naujos idėjos, tereikia gero nusiteikimo bei tikėjimo ir jūs turėsite jaukius, dvelkiančius modernistinio minimalizmo stiliaus namus.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Ruošiantis įsirenginėti namus pagal šį stilių, atkreipkite dėmesį kiek natūralios dienos šviesos patenka į patalpas. Jei patalpoje yra pakankamai šviesu, drąsiai galite naudoti tiek šviesių, tiek tamsių tonų spalvas. Kitu atveju, patartina rinktis šviesių spalvų koloritą. Kad turėtumėte būstą, kuriame nekiltų asociacijos su šaltumu, rinkitės spalvas su šiltais atspalviais, pasirinkimas yra didelis, tad ir madingoji pilka spalva su šiltu tonu vizualiai jūsų kambarį tikrai sušildys. Kitas svarbus momentas – baldai. Kietuosius baldus rinkitės su blizgiu arba matiniu paviršiais. Blizgus paviršius interjerui suteiks daugiau prabangos ir gyvybės, matiniai paviršiai – daugiau natūralumo ir ramybės. Baldų dizainas turi išsiskirti aiškiomis ir griežtomis formomis. Svarbus ir jų funkcionalumas ir ergonomiškumas. Jie neturėtų būti masyvus, užimantys daug vietos. Vizualiai lengvi, nepompastiški, minimalistiški. Kiekvieno baldo vieta turi būti apgalvota, kad žmogui būtų patogu gyventi savo namuose.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Gamintojo nuotr.

Šis stilius tinka žmonėms, kurie nejaučia nostalgijos seniems daiktams ir be jokio gailesčio, lengvu rankos mostu gali išmesti juos į šiukšlių dėžę. Vien žodis minimalizmas diktuoja, kad daiktams daikčiukams ant lentynų, palangių ir kitų kietų paviršių – ne vieta! Modernistinis minimalizmas nemėgsta apkrautų lentynų. Kuo mažiau detalių, tuo labiau šis stilius bus išryškintas. O ir pats interjeras bus lengvesnis ir švaresnis. Turbūt, kyla klausimas, kokį interjero dekorą rinktis, kad būtų išlaikytas minimalizmas? Aksesuarų megėjams, rekomenduojama naudoti linijinės kompozicijos meno kūrinius iš metalo, tūrinius dekoro elementus. Geometrinių formų dekoras suteiks šiuolaikiškumo ir sudės paskutinius taškus sukuriant nepriekaištingą stilių namuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis