Japoniško stiliaus interjeras

Japoniško stiliaus interjeras - tai paprastumas ir harmonija, tai praktiškumas, elegancija ir santūrumas, o svarbiausia, daug oro, šviesos ir laisvos erdvės, kurioje nėra nereikalingų detalių ir baldų elementų.

Nesistenkite griežtai laikytis asketiško japoniško stiliaus taisyklių. Pakanka suprasti bendrą stiliaus koncepciją ir atrasti tinkamus akcentus.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Japoniško stiliaus interjere svetainės, valgomojo ir virtuvės zonos gali būti sujungtos į vieną atvirą erdvę. Pasirinkite minimalistinius griežtų formų baldus, kurie neužgoš patalpos ir sukurs geometrinės tvarkos pojūtį.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Vonioje puikiu akcentu gali tapti bonsai medelis.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Sienoms pasirinkite neutralų šviesų atspalvį, o langus uždenkite lengvomis perregimos organzos užuolaidomis.

Shutterstock nuotr.

Renkantis sofą, galima šiek tiek nusižengti tradicinei japoniškai koloristikai ir įsigyti sodrių spalvų baldą bei pagalvėles, tačiau tai bus labai ryškus, efektingas akcentas. Arba atvirkščiai, derinti ryškias sienas su šviesiais baldais.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Šviesos japoniškame name turi būti labai daug. Labai svarbu skirti dėmesio ir natūraliam, ir dirbtiniam apšvietimui.

Langams vietoje užuolaidų geriau naudoti japoniškas žaliuzes (vertikalius rėmus su ištemptu pusiau perregimu audiniu), kurių dėka dienos metu patalpą užpildo minkšta išsklaidyta šviesa.

Organizatorių archyvas

Vakariniam apšvietimui tiks lempos su matiniais abažūrais, kurie Japonijoje gaminami iš ryžių popieriaus. Jie sukuria jaukią, nespiginančią į akis šviesą ir ypač tinka kurti kompozicijoms, kai derinamos kelios skirtingo dydžio, tačiau pasikartojančios formos lempos.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis