Dizainerė pataria, kaip sukurti šiuolaikišką ir stilingą interjerą

„Gražiai ir jaukiai gyventi gali daugelis, tik reikia žinoti keletą dalykų“, – sako vilnietė interjero dizainerė Audronė Litinskienė, kurios projektai išsiskiria originaliu ir išraiškingu stiliumi, ir atskleidžia, kokie 5 dalykai padės sukurti išskirtinį interjerą.

1. Atsižvelkite į aplinką.

Geras interjeras turi paklusti aplinkai, kitaip atrodys kaip svetimkūnis ir dėl to – neišbaigtas ir nejaukus. Nesvarbu – namo ar buto interjerą kuriate, vis tiek į tai atkreipkite dėmesį. Pušyne pastatyto priemiesčio namo interjere galima išryškinti gamtos motyvus ir atspalvių paletę, atverti langus į matomą gamtos peizažą, o miesto centre įrengtame lofte tiks dinamiškos, urbanistinės detalės, miesto ritmą atspindintys dekoro elementai.

2. Susigalvokite pagrindinę temą.

Kurti harmoningą aplinką bus paprasčiau, jei sukursite kokią nors koncepciją – idėją, kurią mėginsite įgyvendinti stilistinėmis išraiškos priemonėmis. Pasirinkimo galimybių – daugybė. Name prie ežero galbūt tiktų vandens tema, miesto bute – charakteringu pasirinkto miesto motyvai, sodyboje – paukščių ar gyvūnų tema. Užtenka vis kelių subtilių pasirinktos temos užuominių, vos pastebimų niuansų, kad interjeras įgautų prasmę.

3. Atsikratykite stereotipų.

Nebūtinai viskas turi būti kaip kaip įprasta. Ieškokite išskirtinių sprendimų: pavyzdžiui, nors spintelę ar lentyną įprastai statome ant grindų, kodėl jos nepakabinus ant lubų? O gal įsirenkite virtuvę su atviromis lentynomis, kuriose matytųsi visi virtuvės rakandai, ir sukurkite namuose žaismingą tvarkingos netvarkos įspūdį?

4. Nebijokite spalvų.

Ryškios spalvos suteikia namams ekspresijos ir pozityvios nuotaikos, tačiau reikia jausti saiką. Interjere turėtų būti ne daugiau trijų skirtingų tarpusavyje derinamų vyraujančių atspalvių, kitaip aplinka atrodys chaotiška. Nepamirškite ir ornamentuotų, raštuotų fragmentų – jie suteiks interjerui dinamikos. Pagrindinius atspalvius derinkite ir kontrasto principu, o į harmoningą derinį įterpkite bent vieną išskirtinį, tarsi nederantį, netikėtai ryškų akcentą – taip išvengsite nuododžios monotonijos ir paįvairinsite aplinką.

5. Sukurkite netikėtumo efektą.

Netikėtumo efektas – puikus būdas suteikti interjerui intrigos. Ir tai svarbu ne tik kalbant apie interjero koloritą ir ryškiomis spalvomis akcentuojamus dalykus. Nustebinti gali ir neįprasto dizaino baldas, kito stiliaus fragmentas, originalus raštas ir pačių padarytas aksesuaras. Svarbu nebijoti būti kūrybingiems – tuomet interjeras taps prasmingas ir įdomus.

Daugiau nuotraukų ir išsamų straipsnį apie naujausią interjero dizainerės Audronės Litinskienės projektą „Jūrinė ekspresija modernioje erdvėjė“ rasite žurnalo „Mano namai“ gegužės numeryje.

Žurnalą užsiprenumeruoti galite paspaudę ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis