Marokietiškas stilius interjere

Etniniai stiliai dizaine - gan drąsu žvelgiant iš pritaikomumo šiuolaikinėje patalpoje požiūrio taško. Nestandartiniai spalvų, formų, linijų deriniai nedidelėse tipinių butų erdvėse gali suteikti netikėto efekto. Kur kas ramesni ir įdomesni patalpų dekoro variantai gaunami derinant kelis stilius, pavyzdžiui, marokietišką stilių.

Tradicinės marokietiško stiliaus spalvos - tai minkšti dykumos tonai, kaip kad smėlio, terakotos tonai su ryškiomis, sodriomis mėlyna, turkio, geltona spalvomis. Dėl tokio derinio pavyksta sukurti šiltą ir jaukų interjerą su minimaliomis išlaidomis. Išskirtinis marokietiško stiliaus bruožas - paprastų ir kartu elegantiškų elementų derinys, pasireiškiantis sienų, baldų ir aksesuarų dekoravime.

Marokietiško stiliaus sienos gali būti bet kokios spalvinės gamos, pradedant nuo akinamai baltos ir baigiant tamsiai mėlynais tonais, tačiau dažniausiai tai balta arba smėlio spalva. Papildomas sienų dekoravimas - pridėtiniai elementai su paprastu afrikietiško stiliaus ornamentu. Tradicinių piešinių formos sukuria nepamirštamą įspūdį.

Marokietiško stiliaus grindys būna iš keraminių plytelių, ne didesnių nei degtukų dėžutė, ypatingas bruožas - ryškiai mėlyna arba žydra spalva, taip pat forma - šešiakampiai. Taip dekoruojamos grindys, vonios ir tualeto kambariai, virtuvė, dušo kabina, palangės. Galima vietoje natūralių keraminių plytelių naudoti linoleumą su analogišku piešiniu.

Lubos gali būti tiek paprastos šviesios su nedideliais tradiciniais raštais, tiek ir sudėtingesni raižyti variantai iš brangių medienos rūšių. Atskirais atvejais gali būti naudojama tvirta rūšis, sunkiai pasiduodanti raižymui. Lubos iš balinto ąžuolo su nacionaline raižyba atrodo įspūdingai, sukuria ryškų interjero akcentą.

Papildomai Maroko stiliaus įspūdį sukurti padės tradiciniai baldai - platūs ir neaukšti, paprastų formų, be nereikalingos pompastikos, tačiau skoningi. Neretai kėdės ir sofos puošiamos raižiniais su gyvūnų, pirmiausia kupranugarių, atvaizdais. Ant sofų ir kėdžių dedama daugybė ryškiaspalvių pagalvėlių, kambario centre gali būti nedidelis stalas su kaljanu.

Pakeitus spintas nišomis sienose, sukuriamas pritrenkiantis vizualinis efektas, ypač jei kiekviena niša atskirai apšviečiama. Tradiciniai kaltiniai šviestuvai dekoruojami natūralia oda.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis