Kaip mažą prieškambarį paversti erdviu?

Dažnai kiekvieno namuose būna maža, nenaudojama erdvė, kuri iš tiesų gali tapti labai praktiška. Tikriausiai jau numanote, jog tai – prieškambaris. Pateikiame idėjas, kaip jį galima prikelti antram gyvenimui.

Prieskoniniai augalai. Baziliko panaudojimas buityje
Vieno 80 kv.m buto Vilniuje interjeras

Grindys

Tinkamai apgalvojus prieškambario grindų įrengimą, galima vizualiai praplėsti erdvę. Paslaptis – medžiagą, naudojamą prieškambaryje, perkelti ir už jo ribų, tarkime, tokiu būdu užeiti ir į virtuvės ar svetainės teritoriją. Galima, pavyzdžiui, pakloti kiliminį takelį, kuris pereina iš prieškambario į kambarį. Kiekvieno įeinančio į prieškambarį žvilgsnis daugiausia nukreiptas į grindis, todėl kuo didesnė grindų erdvė, tuo erdvesnė apskritai atrodo patalpa.

Shutterstock nuotr.

Apšvietimas

Tinkamu apšvietimu galima kardinaliai pakeisti mažo prieškambario įspūdį. Be tradicinio viršutinio apšvietimo, naudokite bra, nišų lemputes, grindų šviestuvus – visa tai suteiks patalpai įdomumo. O paviršiai, atspindintys šviesą, tokie kaip veidrodžiai, vitražai, blizgios lubos, padės vizualiai išplėsti erdvę. Juk veidrodžiai erdvę padidina net du kartus.

Erdviškumas

Atsikratykite visų nereikalingų daiktų – lentynų, vazų, suvenyrų. Šioje erdvėje sterilumas – jūsų pagalbininkas. Dažnai esminė klaida – perkrova baldais. Pavyzdžiui, pastatomas didžiulis krėslas, kuris sukuria ankštumo įspūdį. Taip pat pravartu likviduoti antresoles ir pašalinti gremėzdiškus nereikalingus baldus. Be to, prailginti erdvę gali pailgi spalvingi kilimėliai.

Shutterstock nuotr.

Spinta – už ar prieš

Spinta mažame prieškambaryje tiks tuomet, jei bus įrengta nišoje. Jei vis dėlto jūsų prieškambaris – siauras koridorius, nenaudokite gabaritinių baldų, skirtų nesezoninių daiktų laikymui: kai erdvė maža, tokia patalpa atrodys kaip šlamšto sandėlis. Geriau tam skirti vietos viename iš kambarių. Išeitis iš šios padėties – atvira kabykla. Galima parinkti įdomesnės formos kabyklą, pavyzdžiui, medžio formos, kuri tvirtinasi prie sienos arba pastatomą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis