Kaip apipavidalinti įėjimą į vasarnamį

Jeigu turite gerai įrengtą vasarnamį, kur vasaros sezono metu praleidžiate daug laiko, tada tikriausiai daug laiko praleidžiate tvarkydami ne tik vidaus kiemo aplinką, bet ir vasarnamio išorę, nepamiršdami ir apie sodo bei daržo sklypo priežiūrą. Ir netgi jei šio tvarkymosi rezultatą būtų sunku pavadinti „kraštovaizdžio dizainu“, juo labiau tai daroma su viltimi savo jaukiame lizdelyje jaustis patogiai.

Įėjimo į sodo namą papuošimas – tai jūsų vasarnamio vizitinė kortelė. Ši erdvė tam tikra prasme primena buto prieškambarį, kur jūs sutinkate savo svečius. Tačiau šiuo atveju jūsų galimybės papuošti įėjimą į vasarnamį kur kas platesnės, tokiu būdu jūs galite įgyvendinti drąsesnius savo sumanymus neapsiribodami buto erdvėmis. Juk vasarnamio papuošimui gali pasitarnauti pati gamta, kuri yra tiesiai prieš jus, vos tik peržengiate vasarnamio slenkstį.

Pradžiai tiesiog prasieikite nuo sodo vartų iki vasarnamio ir pasižiūrėkite, kas pirmiausia jums krinta į akis. Ar jūs matote tik gražiai išpuoselėtus kiemo plotus, ar yra kas nors tokio, ko pašalinei akiai matyti nereikėtų? Jeigu yra tuščių erdvių, jas lengva papuošti dekoratyviniais elementais. Puikia idėja šiuo atveju gali tapti vertikalios konstrukcijos vijoklinėms įvairių spalvų gėlėms, nes jos ne tik papuoš įėjimą, bet ir paslėps nepageidaujamus sodo plotus.

Dabar atėjo metas iš pagrindų apžiūrėti pagrindinius vasarnamio prieangio paviršius. Galbūt šiek tiek reikėtų paremontuoti grindis arba naujai nudažyti sienas? O gal reikėtų patikrinti, ar tikrai patikimai prieangis saugo vasarnamį nuo kaitrios saulės ir lietaus? Gal reikėtų perdažyti duris arba langų rėmus mėgstama spalva, tada jie visada džiugins jau vien savo išvaizda.

Jeigu leidžia prieangio dydis, būtinai įsirenkite terasą, nors ir visai nedidelę. Šią nedidelę erdvę galima paversti pasakiška vieta, net jeigu joje telpa tik vienas suolelis arba krėslas, neskaičiuojant keleto vazonų su gėlėmis.

Įėjimo į vasarnamį papuošimui gali puikiai pasitarnauti ir tinkamas apšvietimas. Kieme paprastai yra trys pagrindinės dėmesio vietos: įėjimo durys, takelis ir vartai. Jas reikėtų tinkamai apšviesti. Be to, terasoje reikėtų įrengti ne tik bendrą apšvietimą, bet ir dekoratyvinį.

Ir nereikia visos terasos pilnai užpildyti krėslais, palikite pakankamai vietos kambariniams augalams ir gėlėms, o taip pat palikite pakankamai vietos praėjimui. Netgi nedideli konteineriai su gėlėmis gali sukurti stebuklą, ir vasarnamio prieangis pavirs į labai jaukią laisvalaikio praleidimo vietą.

Kovokite su pagunda palikti terasoje susikaupusį šlamštą, kuriuo jau seniai reikėjo atsikratyti, bet tam nesiryžote. Jeigu seni įpročiai vis tiek jus nugali, tada paprasčiausiai perneškite nereikalingus daiktus iš terasos į garažą arba į kitą laisvą patalpą iki tol, kol jų jums vėl prireiks.

Įėjimas į vasarnamį – tai zona, kurią mato ne tik svečiai, bet ir kaimynai bei praeiviai. Būtent įėjimas daro įtaką ir jūsų, atvykusių į vasarnamį, nuotaikai. Todėl nebijokite eksperimentuoti ir papildyti įėjimą įdomiomis dekoratyvinėmis detalėmis, kurios nuspalvins jūsų vasaros akimirkas sodo namelyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis